Baltkrievija un Domračeva negaidīti triumfē biatlona dāmu stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltkrievijas dāmu biatlona komanda ar Darju Domračevu priekšgalā ceturtdien negaidīti uzvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu 4x6 kilometru stafetē biatlonā dāmām. Pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma Zviedrija un Francija.

Domračeva kļuva par pirmo dāmu biatlonisti vēsturē, kura izcīnījusi četras olimpiskās zelta medaļas.

Sacensību sākumā spēcīgi sniga. Vēlāk nokrišņi mitējās, tomēr saglabājās spēcīgs vējš, kas sportistēm radīja lielas problēmas ugunslīnijā, un vien četras izlases izvairījās no soda apļiem.

Pēc pirmā posma vadībā bija Itālija, ASV un Slovākija, kamēr vāciete Franciska Preisa nopelnīja soda apli.

Otro posmu Slovākijai veica izlases lielākā zvaigzne Anastasija Kuzmina, kura pēc pirmās ugunslīnijas pārņēma vadību, kamēr Itālijai Doroteja Vīrere pamanījās veikt divus soda apļus. Tomēr nākamajā šaušanā sportistes sagaidīja īpaši liels vējš un biatlonistes ugunslīnijā uzkavējās ilgi. Šeit jau Kuzmina nopelnīja soda apli, kamēr Vīrere izmantoja konkurenšu neveiksmes un pēkšņi atgriezās vadībā.

Pirmā otro etapu noslēdza Somijas izlases lielākā zvaigzne Kaisa Mekereinena.

Kaut laika apstākļi lēnām uzlabojās, sestajā šaušanā Itālija atkal devās soda aplī, bet vadību negaidīti pārņēma baltkrieviete Dzinara Alimbekava. Viņas ātrums nebija ļoti liels, un stafeti baltkrieviete Domračevai nodeva kā trešā, tomēr pēdējā etapā savu spēku apliecināja Baltkrievijas lielākā zvaigzne.

Domračeva vadību pārņēma pēc pirmās šaušanas, bet otrajā to noturēja, kaut izmantoja visas trīs rezerves patronas. Otrā pēc pēdējās šaušanas trasē atgriezās francūziete Anaisa Beskona, tomēr viņu līdz finišam apsteidza zviedriete Hanna Ēberga, kura iepriekš sensacionāli kļuva par čempioni 15 kilometru individuālajā distancē.

Finišā Domračeva apsteidza Ēbergu par 10,7 sekundēm, kamēr Beskona zaudēja 17,6 sekundes. Pirmo trīs vietu ieguvējas iztika bez soda apļiem, Baltkrievijai izmantojot deviņas, Zviedrijai 12, bet Francijai 14 rezerves patronas.

Par čempionēm kļuva Nadežda Skardino, Irina Krjuko, Alimbekava un Domračeva, kamēr sudrabu ieguva Linna Pēšsone, Mona Brorsone, Anna Magnusone un Ēberga, bet bronzas medaļas nodrošināja Anaisa Ševaljē, Marī Dorēna-Abēra, Žistīna Braisā un Anaisa Beskona.

Domračeva izcīnīja trīs zelta medaļas 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Ceturto vietu ceturtdien ieņēma trīs soda apļus veikusī Norvēģija, kamēr piektās palika slovākietes, bet sešinieku noslēdza Šveice, kas arī iztika bez soda apļiem.

Tikmēr spēcīgās vācietes palika vien astotās, bet Itālija beigās ar četriem soda apļiem ieņēma devīto vietu.

Olimpisko spēļu biatlona programma piektdien noslēgsies ar vīru stafeti, turklāt tad tiek solīti vēl sliktāki laikapstākļi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu