Kanādas kērlingisti neaizstāvēs pirms četriem gadiem izcīnīto zeltu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

ASV vīriešu kērlinga izlase ceturtdien Phjončhanas olimpisko spēļu pusfinālā ar rezultātu 5-3 pārspēja Kanādu, kas līdz ar zaudējumu nevarēs aizstāvēt savu pirms četriem gadiem izcīnīto zeltu. Amerikāņi finālā spēlēs ar Zviedriju, kas ar rezultātu 9-3 pārspēja Šveici.

ASV un Kanādas duelī pēc septiņiem endiem rezultāts bija neizšķirts 2-2, bet astotajā endā amerikāņi guva divus punktus. Devītajā endā Kanāda vienu punktu atguva, bet pēdējā endā amerikāņi guva virsroku, nodrošinādami uzvaru ar 5-3.

Tikmēr zviedri jau pēc četriem endiem bija panākuši vadību ar 6-1, mačam noslēdzoties pēc astoņiem endiem.

Šveices kērlingisti pusfinālu sasniedza tikai ceturtdien, pārspēlē ar 9-5 uzvarot 2014.gada olimpisko spēļu vicečempioni Zviedriju.

Amerikāņi pirmo reizi vēsturē spēlēs olimpisko spēļu finālā. 2006.gada Turīnā ASV izcīnīja bronzas medaļas.

Savukārt Kanādas kērlingisti triumfēja iepriekšējās trīs olimpiskajās spēlēs, bet pirms tam divās Olimpiādēs guva sudrabu

Zviedrijas vīru izlase pirms četriem gadiem Sočos izcīnīja bronzas medaļu, tiekot pie savas otrās godalgas olimpiskajās spēlēs, jo tālajā 1924.gadā Šamonī guva arī sudrabu.

Tikmēr Šveice labāko četriniekā tikusi pēc astoņu gadu pārtraukuma, jo 2010.gadā Vankūverā izcīnīja bronzas medaļas, pie kurām tika arī 2002.gadā Soltleikstijā. Savukārt 1998.gadā Nagano, kad kērlings atgriezās olimpiskajā programmā, šveicieši izcīnīja zelta medaļas.

Grupas turnīrā Zviedrijai bija septiņas uzvaras deviņās spēlēs un pirmā vieta grupā. Otro vietu ar sešiem panākumiem ieņēma Kanāda, bet pa piecām uzvarām bija ASV, Lielbritānijai un Šveicei. Pēc papildrādītājiem labāki bija amerikāņi, kuri uzreiz iekļuva pusfinālā, bet Lielbritānijai un Šveicei bija pārspēle par tikšanu labāko četru komandu vidū.

Tālāk ar četrām uzvarām sekoja Norvēģija, Dienvidkoreja un Japāna, trīs uzvaras bija Itālijai, bet pēdējā ar divām uzvarētām spēlēm palika Dānija.

Olimpiskajā turnīrā desmit izlases aizvadīja viena apļa turnīru, labākajām četrām iekļūstot pusfinālā.

Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem tika kronēti kanādieši, kuri aiz sevis atstāja britus un zviedrus.

Piektdien pusfinālus aizvadīs dāmas, sensacionālajai Dienvidkorejai spēkojoties ar Japānu, bet Zviedrijai duelējoties ar Lielbritāniju.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu