Zināms handbola izlases sastāvs pārbaudes spēlēm Vācijā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.handball.lv

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Uģis Vikštrēms nosaucis 19 spēlētājus, kuri augusta vidū dosies uz Vāciju, kur aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Vācijas un Austrijas klubiem, vēsta Latvijas Handbola federācijas (LHF) mājas lapa.

Uz trīs dienu treniņnometni Vācijas pilsētā Mimenhauzenē Latvijas izlase pulcēsies 14.augustā.

Pirmo spēli Latvijas valstsvienība jaunā galvenā trenera Vikštrēma vadībā aizvadīs 15.augustā, kad Alensbahā spēlēs ar Vācijas klubu «Konstanz». Alensbahā tajā laikā norisināsies starptautisks handbola turnīrs sievietēm «Škoda cup», bet Latvijas vīriešu izlases un «Konstanz» spēkošanās būs turnīra atklāšanas spēle. Nākamās dienas vakarā latvieši spēlēs pret daudzu gadu EHF Čempionu līgas dalībnieci «Bregenz» no Austrijas.

Valstsvienības sastāvā iekļauti 19 spēlētāji, no kuriem visvairāk – pieci – pārstāv «Celtnieks/LSPA» komandu – Helmuts Tihanovs, Toms Lielais, Einārs Kiršteins, Artūrs Lazdiņš un Artis Kurmēns. Latvijas čempionvienība «Dobeles Tenax» pārstāvēta ar diviem spēlētājiem – Oskaru Arāju un Andi Ērmani. Izlases sastāvā iekļauts ir arī pieredzējušais Arnolds Straume, kurš valstsvienības rindās nav spēlējis trīs gadus.

Izlases kandidātu sarakstam treneru korpuss piesaistījis arī trīs junioru izlases spēlētājus – Tomu Lielo, Ingu Kivlenieku un Nilu Kreicbergu (pašlaik ārstē savainojumu).

Vikštrēms uz nometni uzaicinājis arī astoņus ārvalstu klubos spēlējošus handbolistus. Izlases galvenajam trenerim Vācijā asistēs treneri Valērijs Putāns un Ivars Serafimovičs.

Pārbaudes spēļu ciklā valstsvienībai nevarēs palīdzēt izlases potenciālie līderi Dainis Krištopāns, Aivis Jurdžs, Ģirts Lilienfelds, kuri netiek uz sabraukumu savu pārstāvēto klubu dēļ, kā arī abi labās malas spēlētāji Jānis Pavlovičs un Ēriks Blūms, kuri patlaban ir traumēti.

Personisku iemeslu dēļ treniņnometnē nevarēs piedalīties Uldis Lībergs, kurš, atgriežoties no Norvēģijas, savu handbolista karjeru turpinās Latvijā.

Šī būs Latvijas vīriešu nacionālās izlases treneru iespēja pārbaudīt spēlētājus un gatavību pirms 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies oktobrī. Latvijas valstsvienība spēlēs vienā apakšgrupā ar Slovēnijas, Zviedrijas un Slovākijas izlasi. Pirmo spēli kvalifikācijas ciklā Latvija aizvadīs 30. oktobrī izbraukumā pret Zviedriju.

Latvijas izlases sastāvs treniņnometnei un pārbaudes spēlēm Vācijā: Helmuts Tihanovs, Toms Lielais, Einārs Kiršteins, Artūrs Lazdiņš, Artis Kurmēns, Māris Veršakovs, Jānis Glušaks, Ingars Dude, Edgars Kukša, Arnolds Straume, Lauris Ozoliņš, Dzintars Dravnieks, Oskars Arājs, Andis Ērmanis, Elvijs Borodovskis, Raimonds Trifanovs, Austris Tuminskis, Ingus Kivlenieks, Artūrs Kuģis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu