«Tenax» turpina uzvaru sēriju Latvijas handbola virslīgā, pārspējot «Latgolu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv

Uzvaru arī divpadsmitajā šīs sezonas Latvijas handbola virslīgas čempionāta spēlēs svētdien izcīnīja Dobeles «Tenax» komanda, kas ar 24:19 (12:11) apspēlēja pērnās sezonas bronzas medaļniekus Ludzas «Latgols».

Līdz ar to Latvijas čempionāta ietvaros dobelnieki nav zaudējuši jau 37 spēles pēc kārtas.

Dobelnieki maču iesāka ar diviem gūtajiem vārtiem pēc kārtas, bet pēc tam atdeva iniciatīvu viesiem un nokļuva iedzinēju lomā ar 3:5. Pieprasītais minūtes pārtraukums palīdzēja līdzsvarot spēli, bet puslaika izskaņu mazliet veiksmīgāk nospēlēja jau «Tenax», pārtraukumā ejot ar 12:11.

Kaspara Straumes, Anda Ērmaņa un Egila Politera rezultatīvais sniegums otrā puslaika sākumā čempioniem ļāva veikt izrāvienu 5:0 un panākt jau 17:11. Tomēr «Latgols» nepadevās un puslaika otrajā pusē pēc Vitālija Borisenko un Austra Tuminska gūtajiem vārtiem pietuvojās vien divu vārtu attālumā - 21:19. Taču mača izskaņu «Tenax» nospēlēja sekmīgāk, izcīnot 12.uzvaru šosezon (24:19) un pagarinot nezaudēto spēļu sēriju.

Uzvarētāju rindās astoņi vārti Oskara Arāja rēķinā, kurš īpaši sekmīgi nospēlēja mača otro pusi, pēdējās 20 minūtēs gūstot sešus vārtus. «Latgols» sastāvā pa pieciem vārtiem Borisenko un Tuminskim.

Kopvērtējumā čempioni no Dobeles «Tenax» ir vienīgie, kas sezonu sākuši ar 12 panākumiem tikpat mačos un 24 iegūtiem punktiem. Otro vietu ar 18 punktiem saglabā «Celtnieks»/LSPA, kamēr «Jūrmalas Sports» iekrājusi 14 punktus, bet pa 12 punktiem ir vicečempioniem «Ogre»/«Miandum» un «Vaiņode».

Ludzas «Latgols» ar desmit punktiem ieņem sesto vietu, pie četriem punktiem tikusi ASK/LU komanda, bet joprojām bez punktiem ir «LAT-98» vienība, kuras kontā 12 zaudējumi.

Vīriešu turnīrā šosezon startē astoņas komandas, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, sacenšoties katra ar katru trīsreiz un kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 21 spēli. «LAT-98» komanda spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un nepiedalīsies izslēgšanas turnīrā, taču iegūtie punkti pret šo komandu tiek skaitīti kopvērtējumā.

Regulārā čempionāta uzvarētājs automātiski iekļūs pusfinālā, bet komandas, kas izcīnījušas no otrās līdz septītajai vietai, sacentīsies ceturtdaļfinālā. Savukārt klubi, kas ceturtdaļfinālā piedzīvos zaudējumus, tiks sarindoti no piektās līdz astotajai vietai saskaņā ar regulārajā čempionātā izcīnītajām vietām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlē līdz divām uzvarām, finālā un spēlē par trešo vietu - līdz trijām uzvarām.

Tikmēr regulārā čempionāta pēdējās vietas īpašnieks aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas uzvarētāju, lai divu spēļu summā varētu uzzināt, kuram klubam būs tiesībām cīnīties virslīgā 2015./2016.gada sezonā.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles «Tenax» handbolisti, finālā pārspējot «Ogri». Trešajā vietā ierindojās Ludzas «Latgols». Tikmēr sieviešu turnīrā Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, kad cieta zaudējumu finālsērijas pirmajā mačā. Pašā sērijā viņas pārspēja «Latgols» komandu ar 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot pēc gada pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu