Krištopāns un Ņeverovska nosaukti par Latvijas gada handbolistiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš-Soms/Jānis Slišāns

Par Latvijas 2014. gada labāko handbolistu ekspertu balsojumā atzīts Dainis Krištopāns, savukārt labākās handbolistes gods ticis Laurai Ņeverovskai, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Ekspertu balsojums ilga no 12. novembra līdz 15. decembrim. Vīriešiem nominēti tika Ingars Dude, Aivis Jurdžs, Dainis Krištopāns, Evars Klešniks un Ģirts Lilienfelds, bet dāmām Dina Bergmane-Veršakova, Elita Ekkerte, Kristīne Kirejeva, Laura Ņeverovska un Elza Seržante.

Katram no ekspertiem papildus jau nominētajiem handbolistiem / handbolistēm bija iespēja rangā ielikt vēl vienu sevis izvēlētu spēlētāju.

Daudzkārtējo Slovākijas čempionu un vienu no Latvijas izlases līderiem Krištopānu par labāko atzina vairums ekspertu – 10 no 16 ekspertiem viņam piešķīra pirmo vietu, kas galarezultātā ar 88 punktiem nodrošināja pirmo vietu arī kopvērtējumā. Par deviņiem punktiem atpalika 2013.gada labākais Latvijas handbolists Aivis Jurdžs.

Trešo, ceturto un piekto vietu ieņēma tie paši handbolisti, kas šajās pozīcijās bija pērn – Evars Klešniks, Ģirts Lilienfelds un Ingars Dude.

Sievietēm ekspertu balsojumā Laura Ņeverovska un Kristīne Kirejeva saņēma vienādu punktu skaitu – 51. Tādējādi gada labākās handbolistes gods tika noskaidrots pēc tā, kurai no spēlētājām eksperti iedeva visvairāk pirmo vietu. Ņeverovsku, kā labāko, nosauca pieci eksperti, Kirejevu – četri, tāpēc par šī gada Latvijas labāko handbolisti kļuva iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja un pašreizējās čempionāta līderes «Dobeles SS/REIR» vadošā spēlētāja Ņeverovska.

Trešās un ceturtās vietas ieguvējas arī šķīra ļoti niecīgs punktu skaits – tikai divi punkti. Trešo vietu ieņēma «Stopiņu NHK» spēlētāja Elita Ekkerte, bet ceturto viņas komandas biedrene Elza Seržante.

Latvijas labākais handbolists un handboliste tiks apbalvoti 26. decembrī pirms Rīgas domes kausa turnīra atklāšanas spēles starp Latvijas un Somijas valstsvienībām.

Latvijas labākie handbolisti tika noteikti otro gadu. Pērn šo godu izpelnījās Aivis Jurdžs un Elita Ekkerte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu