«Celtnieks»/LSPA handbolisti izcīna LHF kausu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Dāvidsons

Uzvaru Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausā svētdien izcīnīja «Celtnieks»/LSPA spēlētāji, kuri finālā ar 26:25 (12:12) pārspēja Dobeles «Tenax» vienību, tādējādi pārtraucot valsts čempionu vairāk nekā 50 nezaudēto spēļu sēriju.

Kad vienības bija aizvadījušas pirmās desmit mača minūtes, dobelnieki bija izvirzījušies vadībā ar četru vārtu pārsvaru (6:2). Tomēr pēc piecām minūtēm «Celtnieks»/LSPA jau panāca izlīdzinājumu, bet pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 12:12.

Otrajā puslaikā viesi panāca trīs vārtu pārsvaru (18:15), tomēr dobelnieki ātri vien rezultātu izlīdzināja. Turpmākā cīņas gaita ritēja punkts punktā un septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja 26:25 rīdzinieku labā. Atlikušajās mača sekundēs «Tenax» nespēja gūt vārtus, un LHF kausā triumfēja «Celtnieks»/LSPA handbolisti.

Uzvarētāju komandā ar astoņiem vārtiem izcēlās Rihards Leja un Vladimirs Maslaks, bet mājiniekiem rezultatīvākais bija Oskars Arājs, kuram desmit precīzi metieni.

Abas vienības nesen tikās arī Latvijas čempionāta finālsērijā, kurā pēdējo gadu valsts spēcīgākā komanda «Tenax» bija pārāka ar 3-0, tomēr noslēdzošajā duelī uzvarēja vien pēcspēles metienu sērijā.

Trešo vietu LHF kausa izcīņā svētdien ieguva «Ogre»/«Miandum» handbolisti, kas bronzas medaļas mačā ar 31:24 (15:14) pārspēja «Jūrmalas Sporta» spēlētājus.

Pirms tam sestdien notikušajās pusfināla spēlēs «Celtnieks»/LSPA ar 33:27 pieveica «Jūrmalas Sporta» spēlētājus, bet šā turnīra mājinieki «Tenax» ar 40:24 ļoti pārliecinoši uzvarēja «Ogre»/«Miandum».

Par iespēju iegūt LHF kausu cīnās labākās komandas pēc Latvijas čempionāta regulārā turnīra rezultātiem. Visas komandas savā starpā tikās arī šīs sezonas Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā, jo pusfinālā «Tenax» vienība sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pieveica «Ogre»/«Miandum», bet «Celtnieks»/LSPA ar 2-1 apspēlēja «Jūrmalas Sports» handbolistus.

Savukārt Latvijas čempionāta finālsērijā līdz trim panākumiem ar 3-0 apspēlēja «Celtnieks»/LSPA, bet sērijā par bronzu «Jūrmalas Sports» ar 3-1 pārspēja «Ogre»/«Miandum».

Kausa izcīņas oficiālā bumba ir «Molten H3X5000–M5Q» - ar šo konkrēto bumbas modeli janvārī Katarā tika aizvadīts pasaules čempionāts.

LHF kausa izcīņa notiek pirmoreiz pēc vairāku gadu pārtraukuma. Iepriekšējo reizi tā risinājās 2011.gadā, kad triumfēja LSPA komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu