Vācijas handbolisti triumfē Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas vīriešu handbola valstsvienība svētdien triumfēja Polijā notikušajā Eiropas čempionātā, pēc 12 gadu pārtraukuma atgriežoties kontinenta čempionu tronī. Turnīra finālā vācieši ar 24:17 (10:6) apspēlēja Spāniju.

Spēles ievadā Vācijas izlase iemeta trīs vārtus, bet spāņi pirmo reizi pretinieku komandas vārtsargu pārspēja mača sestajā minūtē (3:1). Līdz pirmā puslaika beigām vāciešiem izdevās dubultot pārsvaru un pārtraukumā doties ar četru vārtu pārsvaru (10:6).

Pēc otrajā puslaikā nospēlētām piecām minūtēm Vācijai jau piederēja sešu vārtu pārsvars (13:7), ko izdevās saglabāt arī nākamās 13 minūtes (17:11). Turpinājumā Spānija neatrada pretargumentus vāciešu spēlei, uzvaru ar 24:17 izcīnot Vācijai.

Vācijas valstsvienība kopš 1994.gada Eiropas meistarsacīkstēs izcīnījusi divas zelta medaļas, kā arī pa vienai sudraba un bronzas godalgai. Tikmēr Spānijas kontā četras sudraba un divas bronzas medaļas.

Savukārt bronzas godalgas svētdien izcīnīja Horvātijas izlase, kas ar 31:24 (15:11) pārspēja Norvēģiju.

Horvātijas valstsvienības Eiropas čempionātos izcīnījusi pa divām sudraba un bronzas medaļām, bet pēdējo 12 gadu laikā tā visos septiņos turnīros sasniegusi pusfinālu. Tikmēr Norvēģijai ceturtā vieta ir valstsvienības visu laiku labākais sasniegums kontinenta meistarsacīkstēs.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā trešajā apakšgrupā Latvijas izlase ar četriem punktiem sešās spēlēs ierindojās trešajā vietā, paliekot aiz Zviedrijas un Slovēnijas, kuras finālturnīrā ieņēma attiecīgi astoto un 14.pozīciju.

Nākamajā gadā paredzētajam pasaules čempionātam no Vecā kontinenta komandām kvalificējušās Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Vācija, un bronzas medaļas īpašniece Horvātija, kā arī mājiniece Francija, kas Eiropas meistarsacīkstēs palika piektajā vietā.

Tikmēr Latvija par ceļazīmi uz pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīra izšķirošajā «play-off» kārtā tiksies ar Baltkrieviju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu