Handbolisti izšķirošo spēli par vietu PČ aizvadīs Valmierā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas turnīra izšķirošās izslēgšanas spēļu kārtas otro (atbildes) spēli pret Baltkrieviju aizvadīs 15.jūnijā Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, informē Latvijas Handbola federācijas (LHF) preses dienests.

Abu komandu pirmā spēle notiks Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, taču baltkrievu puse vēl nav izlēmusi, kurā datumā spēle tiks aizvadīta – iespējamie varianti ir 10., 11. vai 12. jūnijs. Pēdējais termiņš, kad jāizlemj par spēles datumu, ir piektdiena, 11.marts.

Latvijai mājas spēle bija jāieplāno laika posmā no 14. līdz 16. jūnijam. Latvijas Handbola federācija lēma, ka spēle notiks trešdien, 15. jūnijā, plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kur latvieši jau aizvadīja pēdējos divus kvalifikācijas grupu turnīra mačus pret Kipru un Ukrainu.

Grupu turnīrā Latvijas handbolisti ieņēma pirmo vietu, sešās spēlēs izcīnot piecus panākumus un vienreiz cīnoties neizšķirti.

Gatavošanos izšķirošajām spēlēm par vietu pasaules čempionātā, kas nākamā gada janvārī norisināsies Francijā, latvieši sāks jūnija sākumā. Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems iepriekš pauda apņēmību, ka spēlēm pret Baltkrieviju izdosies sapulcēt spēcīgāko sastāvu.

Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā un nodrošinās vietu pasaules čempionātā. Latvija līdz šim nav startējusi ne Eiropas, ne pasaules čempionātu finālturnīros.

Pavisam nesen, 2015. gada nogalē Latvijas handbolisti, nespēlējot optimālajā sastāvā, ar Baltkrieviju sacentās Rīgas domes kausa izcīņā, kur piekāpās ar 26:28, lai gan pēc puslaika bija vadībā ar 17:14.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu