Tenax sīvā cīņā uzvar Ogrē un piekto gadu pēc kārtas iekļūst finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv

Ceturtdienas vakarā par pirmajiem Latvijas čempionāta finālistiem kļuva pašreizējie čempioni Dobeles «Tenax», kas otrajā pusfinālspēlē ar 22:21 pieveica «Ogre/Miandum» un sērijā bija pārāki ar 2-0.

Jāatgādina, ka sērijas pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru ar 31:18 izcīnīja pēdējo divu sezonu Latvijas čempioni un pašreizējie LHF kausa uzvarētāji Dobeles «Tenax», kas vareni iesāka mājas spēli un ātri vien ieguva lielu pārsvaru. Spēle Ogrē solījās būt spraigāka, jo savā laukumā «Ogre/Miandum» dobelniekiem pēdējo sezonu laikā allaž bija izrādījusi sīkstu pretestību.

Pirmo trīsarpus minūšu laikā abām komandām neizdevās atklāt spēles rezultātu, bet tad pusminūtes laikā Artis Kurmēns un Artis Laganovskis ar 2:0 izvirzīja vadībā «Ogri/Miandum». Mājinieki vadību saglabāja vairāk nekā desmit minūtes (4:2, 5:3), taču tad iniciatīvu pārņēma viesi, kas pateicoties Egila Politera, Toma Lielā un Nila Kreicberga (attēlā) gūtajiem vārtiem, kā arī vārtsarga Ivara Lāča sniegumam pirmoreiz pārņēma vadību – 6:5. 23.minūtē dobelnieki savu pārsvaru palielināja līdz +3 (9:6), taču tālāk atlaisti netika. Pirmo puslaiku «Tenax» noslēdza ar divu vārtu pārsvaru – 13:11.

Otrā puslaika sākumā Arvis Laganovskis samazināja ogrēniešu deficītu līdz minimumam, tomēr «Tenax» vadību spēja nosargāt arī turpinājumā. Puslaika pirmās 15 minūtes aizritēja ļoti līdzīgā un mazrezultatīvā cīņā, kurā abas komandas kopā guva tikai sešus vārtus. Tieši puslaika vidū Artis Laganovskis aizskrēja ātrajā uzbrukumā, līdzsvarojot rezultātu – 15:15. Lielisku sniegumu demonstrēja arī ogrēniešu vārtsargs Andris Molotanovs, bet 48.minūtē savus pirmos vārtus guva Andris Pozņaks, pēc ilgāka laika izvirzot vadībā «Ogre/Miandum» – 17:16 (vēlāk arī 18:17). Tas gan nebija pēdējais pavērsiens spēlē – izmantojot mājinieku kļūdas «Tenax» guva trīs vārtus pēc kārtas un pārņēma vadību – 20:18. Ogres handbolistiem izdevās pietuvoties līdz minumam, taču abpusējām kļūdām bagātā galotnē Latvijas čempioni uzvaru nosargāja – 22:21.

Tādējādi sērijā dobelnieki bija pārāki ar 2-0 un iekļuva Latvijas čempionāta finālā. Viņu pretinieki noskaidrosies «Celtnieks Rīga» un «Jūrmalas Sporta» duelī, kur pašlaik rezultāts sērijā ar 1-0 rīdzinieku labā. Sērijas otrā spēle 16.aprīlī notiks Spuņciemā.

Zīmīgs fakts: Dobeles «Tenax» Latvijas čempionāta finālā iekļuva jau piekto gadu pēc kārtas. Labāko komandu divniekā dobelnieki ir jau septīto gadu pēc kārtas un 10. reizi pēdējo 11 sezonu laikā (izslēgšanas spēles Latvijas čempionātā ir kopš 2012. gada).

SynotTip Virslīga. Pusfināls
Ogre/Miandum – Dobeles Tenax 21:22 (11:13)
Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 7, Artis Laganovskis 6, Kurmēns 4/3, Pozņaks 2, Dāvidnieks 1, Želna 1.
Tenax: Kreicbergs 7/1, Blūms 4, Lielais 3, Ērmanis 3/1, Bilkštis 2, Politers 2, Straume 1.
Sērijā: Ogre/Miandum 0 – 2 Tenax

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu