«Tenax» handbolisti nonāk uzvaras attālumā no Latvijas čempionu titula

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv

Titula aizstāvētāja Dobeles «Tenax» komanda «SynotTip» Latvijas handbola vīriešu virslīgas finālsērijas otrajā mačā sestdien uzveica Rīgas «Celtnieku», nonākot uzvaras attālumā no čempionu titula.

Dobelnieki viesos uzvarēja ar rezultātu 27:24 (11:12), sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Toms Lielais, kurš guva deviņus vārtus (4/4), pieci precīzi metieni Egilam Politeram, bet četrreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Ēriks Blūms.

Tikmēr mājinieku rindās ar astoņiem gūtiem vārtiem rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš.

Spēle iesākās līdzīgi, taču mača 17.minūtē Dobeles handbolistiem izdevās iekrāt trīs vārtu pārsvaru (9:6). Tomēr mājinieki «Tenax» komandai lielāku atrāvienu neļāva veikt un desmit minūtes vēlāk panāca neizšķirtu 11:11.

Otrā puslaika sākumā «Celtnieks» handbolisti panāca jau četru vārtu pārsvaru (15:11), taču viesi guva četrus bezatbildes vārtus un rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā aizritēja sīva cīņa par vadību un arī septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu (23:23). Tomēr nākamo trīs minūšu laikā «Tenax» panāca 26:23, bet Rīgas handbolisti nespēja atspēlēties, un uzvaru izcīnīja dobelnieki.

Šīs sērijas otrā spēle notiks svētdien Dobelē, bet, ja būs nepieciešama ceturtā un piektā spēlē, tās norisināsies nākamajā nedēļā.

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā pirms nedēļas «Tenax» guva panākumu savā laukumā ar rezultātu 30:25.

Šosezon visās sešās abu komandu savstarpējās spēlēs, ieskaitot Rīgas čempionātu un Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa izcīņu, uzvarējuši «Tenax» handbolisti.

Vīriešu virslīgas pamatturnīra uzvarētāja Dobeles «Tenax», kas tika pie 20 uzvarām 21 spēlē, uzreiz iekļuva pusfinālā, bet komandas, kuras regulārajā čempionātā ieņēma otro līdz septīto vietu, ceturtdaļfinālā noskaidroja pārējās trīs pusfinālistes.

«Tenax» handbolisti pusfinālā ar 2-0 pārspēja «Ogre»/«Miandum» komandu. Tikmēr «Celtnieks» vispirms ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja Ludzas «Latgols» komandu, bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu pieveica «Jūrmalas Sportu».

Latvijas čempionātā kungiem «play-off» formāts tiek izspēlēts piecas sezonas, un tajās allaž finālā bijusi «Tenax» komanda. Starp zelta vai sudraba ieguvējiem «Tenax» vienība bijusi ikreiz jau kopš 2010.gada, bet starp medaļniekiem Dobeles komanda bijusi allaž kopš 1999.gada.

Iepriekšējos divus gadus par Latvijas čempioni kļuva «Tenax». Pērn Dobeles komanda finālsērijā ar 3-0 uzvarēja «Celtnieks»/LSPA komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu