Norvēģijas handbolistes nosargā Eiropas čempiontitulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģijas handbolistes svētdien Gēteborgā Eiropas čempionāta finālā dramatiskā cīņā ar 30:29 (15:15) uzvarēja Nīderlandi, nosargājot pirms diviem gadiem izcīnīto titulu un septīto reizi kļūstot par Vecā kontinenta čempionēm.

Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas fināla atkārtojumā Norvēģijas izlasē teicamu maču aizvadīja Nūra Merka, kura guva 12 vārtus, bet zaudētājām rezultatīvākā ar sešiem precīziem metieniem bija Danika Sneldere.

Nīderlandei pēdējā minūtē bija vairākas iespējas izlīdzināt rezultātu, tomēr tās netika izmantotas.

Zīmīgi, ka arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs uzvaru abu komandu cīņā svinēja Norvēģija, augustā bronzas mačā uzvarot ar 36:26.

Norvēģijas izlase ceļā uz finālu pirmajā grupu kārtā izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos, otrajā kārtā tika vēl pie trim panākumiem, savukārt pusfinālā ar 20:16 (11:9) pieveica Franciju, turnīru noslēdzot ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs.

Pirmo reizi par Eiropas čempionēm Norvēģijas dāmu izlase kļuva 1998.gadā, vēl četrus titulus izcīnīja no 2004. līdz 2010.gadam, uzvarot četros finālturnīros pēc kārtas, bet sesto titulu ieguva pirms diviem gadiem, kad finālā ar 28:25 uzvarēja Spāniju. Zīmīgi, ka Eiropas čempionāta finālā norvēģietes spēlēja jau astoto reizi pēc kārtas.

Savukārt Nīderlande pirmajā grupu kārtā piedzīvoja vienu zaudējumu trīs mačos, ar 27:30 atzīstot Vācijas pārākumu, taču tika otrajā kārtā, kur guva trīs panākumus, bet pusfinālā ar 26:22 (13:13) pārspēja Dāniju.

Nīderlandes handbolistes pirmo reizi izlases vēsturē tika pie Eiropas čempionāta medaļām.

Bronzas medaļas izcīnīja Riodežaneiro olimpisko sēļu vicečempione Francija, kas ar 25:22 (14:9) uzvarēja Dāniju, bet piekto vietu ieņēma Rumānija, ar 23:22 (11:11) pārspējot Vāciju.

Tikmēr izgāšanos piedzīvoja Riodežaneiro olimpisko spēļu čempiones no Krievijas, kuras sešās spēlēs izcīnīja divas uzvaras, vēl divus mačus noslēdza neizšķirti, bet divās cīņās zaudēja, netiekot pusfinālā un čempionātu noslēdzot septītajā vietā.

Eiropas čempionāts kopš 4.decembra notika Zviedrijas pilsētās Stokholmā, Malmē, Kristianstādē, Helsinborjā un Gēteborgā, kurā norisinājās izšķirošās cīņas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu