Startē Rīgas domes kauss handbolā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads

No 27. līdz 29. decembrim Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā (Grostonas ielā 6b) tiks aizvadīts starptautiskais nacionālo izlašu turnīrs «Rīgas domes kauss», kas šogad notiks jau 19. reizi.

Šogad, tāpat kā pērn, piedalīsies ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs - Latvijas izlases konkurentes būs gaidāmā pasaules čempionāta dalībnieces Ēģipte, Krievija un Baltkrievija.
Latvijas izlases sastāvs būs tālu no optimālā – jau ierasts, ka sastāvā nav iekļauti Vācijas 1. Bundeslīgā spēlējošie Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds, kuriem šajā laikā ir spēlēs klubos. Tāpat ierindā decembra beigās gaidāmajam turnīram nebūs pēdējo gadu Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns un Latvijas izlases kapteinis Ingars Dude, kuram dota atpūta. Diemžēl sastāvā nav arī neviena Latvijas čempionu Dobeles «Tenax» spēlētāja, jo dobelnieki šajos pašos datumos piedalās turnīrā Nīderlandē.

Rīgas domes kausā treneri Uģis Vikštrems un Andrejs Narnickis pārbaudīs tuvākās valstsvienības rezerves, tādējādi kuplā pulkā iekļauti SynotTip handbola Virslīgā spēlējošie spēlētāji, kuri veido lielāko daļu – 11 no 21. Bez jau pieredzējušajiem spēlētājiem, Jāņa Pavloviča (šobrīd spēlēm bagātākais Latvijas izlasē – 91), Ulda Līberga un Arta Kurmēna komandā iekļauti arī jaunās paaudzes spēlētāji no LAT-98 – Raivis Gorbunovs (arī Latgols), Igors Ignatjevs (arī Celtnieks Rīga) un Uvis Strazdiņš (arī Ogre/Miandum). Pirmoreiz izsaukumu uz valstsvienību saņēmis arī Oskars Pāvils (Vaiņode), bet Roberts Freibergs (Celtnieks Rīga) valstsvienībā atgriežas pēc ilgāka laika – pirms vairāk nekā pieciem gadiem viņš jau uzlaikoja izlases kreklu tieši Rīgas domes kausā.

Lielāko daļu no ārzemēs spēlējošajiem veido Vācijas 3. līgas spēlētāji, kuri kopskaitā ir deviņi, ieskaitot «Flensburg Handewitt» sistēmā spēlējošo Tomu Lielo un rezultatīvo Elviju Borodovski, kurš nepiedalījās pirmajās divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Ungāriju un Dāniju. Tāpat uz valstsvienību izsaukts Norvēģijā spēlējošais Einārs Kiršteins.

Pilnā sastāvā Latvijas izlase pirmoreiz sapulcējās otro Ziemassvētku vakarā, kad aizvadīja pirmo treniņu, bet līdz tam valstsvienības spēlētāji turnīram gatavojās fiziskās sagatavotības trenera Ērika Visocka vadībā.

Šis Rīgas domes kauss noteikti gan pieredzējušajiem, gan jaunajiem spēlētājiem būs nopietns izaicinājums un arī iespēja sevi apliecināt. Pretinieku komandas Rīgā ieradušās faktiski optimālajos sastāvos, kas arī ir saprotams – visas gatavojas 2017.gada pasaules čempionātam, kas janvārī norisināsies Francijā. Lai arī Latvijas valstsvienība tam dramatiskā cīņā nekvalificējās, pārstāvēti tajā būsim – mūsu valsti pārstāvēs pieredzes bagātais tiesnešu pāris ar daudzu visaugstākā līmeņa turnīru pieredzi Zigmārs Sondors un Renārs Līcis.

Zīmīgi, ka tieši pirmo spēli Rīgas domes kausā šovakar plkst. 20:00 aizvadīsim pret pretinieci, kas šogad mums kļuva par pēdējo barjeru ceļā uz pasaules čempionātu – šā gada jūnijā ar Baltkrieviju divu spēļu summā cīnījāmies neizšķirti 52:52, bet uz Franciju netikām, jo baltkrievi vairāk vārtu guva pretinieku laukumā (viesos zaudējām ar 24:26, savā laukumā uzvarējām ar 28:26). Spraiga bija arī Latvijas un Baltkrievijas spēkošanās pērnajā Rīgas domes kausā, kur piekāpāmies ar 26:28, lai gan pēc puslaika bijām vadībā ar 17:14. Jebkurā gadījumā, salīdzinot ar iepriekšējām tikšanās reizēm, mums nebūs divu nozīmīgu spēlētāju, jau pieminēto Krištopāna un Dudes, taču arī baltkrieviem nebūs Sergeja Rutenko, toties būs viņa brālis Deniss, kas pērn savainojuma dēļ Rīgā nespēlēja.

Turnīra otrajā dienā trešdien plkst. 20:00 tiksimies ar iepriekšējā gada Rīgas domes kausa uzvarētāju Krieviju, bet 29.decembrī plkst. 12:00 spēkosimies ar Āfrikas čempioni Ēģipti, ko pirms gada pārspējām. Jāatgādina, ka pērn izcīnījām otro vietu.

Visas turnīra spēles tiešraidēs būs skatāmas Lattelecom interaktīvās televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV un internetā Sportacentrs.com. Pirms Latvijas izlases spēlēm, puslaika pārtraukumā un pēc spēlēm notiks ekspertu studija.

Rīgas domes kausa izcīņas otrajā dienā pirms Latvijas un Krievijas komandu spēles tiks apbalvoti 2016. gada Latvijas labākie handbolisti Dainis Krištopāns un Laura Ņeverovska, kuri šo godu izpelnījušies jau trešo gadu pēc kārtas. Tāpat par ieguldījumu handbolā tiks godināti tiesneši Andris Vītols un Jānis Ķuzulis, kā arī treneris Valdis Rozentāls.

Rīgas domes kausu handbolā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Handbola federāciju.

27. un 28. decembrī pirms Rīgas domes kausa spēlēm norisināsies arī Latvijas U-16 puišu izlases (LAT-2000) un Latvijas U-18 meiteņu izlases (LAT-98) pārbaudes spēles pret šo pašu vecumu Lietuvas izlasēm. U-18 meitenēm spēles abās dienās notiks plkst.13:30, savukārt U-16 puišiem plkst. 15:30.

Latvijas Handbola federācijas partneris «PlayGineering Systems», tāpat kā novembrī notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Dāniju, arī Rīgas domes kausā testēs pasaulē unikālu sporta tehnoloģiju handbolam, kas nodrošina spēlētāju un bumbas automātisku atpazīšanu, sekošanu, statistikas un analītikas ievākšanu, kā arī automātisku spēles filmēšanu ar robotu kamerām. Šī ir vienīgā šāda tehnoloģija pasaulē un ir radīta tepat Latvijā. Arī turpmākos gadus «PlayGineering Systems» turpinās sadarbību ar Latvijas Handbola federāciju, ko nodrošina noslēgtais līgums.

Rīgas domes kausa kalendārs

  • 27.12.2016. plkst. 18:00 Krievija – Ēģipte
  • 27.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Baltkrievija
  • 28.12.2016. plkst. 18:00 Baltkrievija – Ēģipte
  • 28.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Krievija
  • 29.12.2016. plkst. 10:00 Baltkrievija – Krievija
  • 29.12.2016. plkst. 12:00 Latvija – Ēģipte


Latvijas izlases sastāvs Rīgas domes kausam

Vārtsargi: Edgars Kukša (VFL Fredenbeck, Vācija), Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga).

Kreisā mala: Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga, MSĢ/LAT-98), Rihards Leja (Celtnieks Rīga).

Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (S.V. Beckdorf, Vācija), Oskars Pāvils (Vaiņode), Raivis Gorbunovs (SK Latgols, MSĢ/LAT-98), Artis Kurmēns (Ogre/Miandum), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga).

Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Raimonds Trifanovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Māris Veršakovs (Nord HU, Vācija).

Labie ārējie: Elvijs Borodovskis (TSG Haßloch, Vācija), Valdis Gūtmanis (SV Mecklenburg Schwerin, Vācija)

Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum, MSĢ/LAT-98), Arvis Juzups (S.V. Beckdorf, Vācija).

Līnijas spēlētāji: Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Roberts Freibergs (Celtnieks Rīga).

Galvenais treneris Uģis Vikštrems

Treneris Andrejs Narnickis

Fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis

Fizioterapeite Ilze Kristapsone

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu