LHF padome nolemj neturpināt sadarbību ar Vikštremu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raivo Sarelainens

Latvijas Handbola federācijas (LHF) padomes ārkārtas sēdē ceturtdien tika vērtēts Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajās četrās spēlēs sasniegtais rezultāts. Izvērtējot visus apstākļus padome nolēma neturpināt sadarbību ar esošo galveno treneri Uģi Vikštremu.

Uz atlikušajām divām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm, kas norisināsies jūnija vidū, LHF padome meklēs jauno galveno treneri.

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas valstsvienībai tika izvirzīts mērķis ieņemt vismaz trešo vietu savā kvalifikācijas grupā, kas netika izpildīts. Pirmajās četrās kvalifikācijas spēlēs Latvijas valstsvienība piedzīvoja četrus zaudējumus, pa reizei zaudējot Ungārijai (16:24) un Dānijai (23:36), kā arī divreiz Nīderlandei (27:29, 24:25) un, neatkarīgi no atlikušo spēļu rezultātiem, vairs nevar ieņemt augstāku vietu par pēdējo jeb ceturto.

Spēlēs pret Nīderlandi Vikštremu aizvietoja viņa asistents Andrejs Narnickis.

Pēdējās divas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Latvijas izlase aizvadīs pret Ungāriju 15.jūnijā savā laukumā (Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā) un Dāniju 18.jūnijā izbraukumā. Savukārt rudenī tiks uzsākts pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kura izloze norisināsies šovasar.

Uģis Vikštrems par Latvijas izlases galveno treneri tika iecelts 2014.gada 17.aprīlī. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīja divas uzvaras pār Slovākiju, savā kvalifikācijas grupā ieņemot trešo vietu aiz Zviedrijas un Slovēnijas.

Savukārt 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijā Latvija uzvarēja savā kvalifikācijas grupā un izslēgšanas spēlēs par tikšanu uz pasaules čempionātu divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 52:52 (24:26, 28:26) ar Baltkrieviju un nekvalificējās turnīram tikai mazāk izbraukumā gūto vārtu dēļ.

Rīgas domes kausa turnīros Vikštrema vadībā Latvija izcīnījusi pirmo (2014.), trešo (2015.) un ceturto (2016.) vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu