«Stirnu buka» otrajā posmā Lūša distancē triumfē Kaimiņš un Devjatņikova

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Gaļinovskis

Ainaviskā taku skriešanas seriāla Stirnu buks 2. posmā, kas 27. maijā risinājās Madonas pusē, visgrūtākajā Lūša distancē triumfēja Kristaps Kaimiņš un Vita Devjatņikova, kura izrāva skaistu uzvaru distances pēdējos metros. Interesanti, ka viltīgajā un kāpumiem pārbagātajā Zaķa trasē laurus plūca biatloniste Baiba Bendika.

Vidzemes augstienē solītā vēsuma vietā sestdien negaidīti iegriezās atklāta saule, tādējādi vienu no visizaicinošākajiem Stirnu buka posmiem stipri paugurainajā Smeceres sila apvidū padarot par jautrāko taku skrējienu sacensību vēsturē. Vismaz Zaķa distances dalībniekiem jau nu noteikti.

Distanču dalībniekiem bija iespēja izskriet pasaules kausa līmeņa biatlona trasi, šķērsot distanču un kalnu slēpošanas trases, uzmest skatu motokrosa kompleksam, kā arī izbaudīt daudzveidīgās Madonas āres.

LŪŠA DISTANCE – NETICAMA CĪŅA!

Šoreiz ainaviski viskrāšņākajā, 28 km garajā Lūša distancē vīriešu konkurencē ar minūtes handikapu triumfēja Kristaps Kaimiņš, izcīnot savu pirmo uzvaru Lūšu mačos! Ogrēnietim pietrūka tikai 18 sekunžu, lai viņš vienīgais noskrietu «lūsi» zem divu stundu sliekšņa (rez. 2:00:18). Lielu daļu distances Kaimiņš skrēja kopā ar Anatoliju Macuku, taču Kaimiņš pārņēma vadību un iekrāja solīdu pārsvaru. Šķiet, sīkstais taku ultramaratonists Andris Ronimoiss bija tuvu tam, lai Kaimiņam pirms finiša sarūpētu pārsteigumu. Ronimoiss, kurš nozibeņoja sprinta etapā, atstājot daudz jaudas 400 metrus garajā kāpumā jau trases 7. kilometrā, taču paņemot vērtīgus punktus kopvērtējuma ieskaitē, vēlāk negaidīti apsteidza Macuku. Distances izskaņā līderis Kaimiņš, kurš tobrīd jau bija nometis tempu, bija pārsteigts, ieraugot, ka aiz muguras «uzpeldējis» Ronimoiss. Finišā gan Kaimiņš pret malēnieti nosargāja minūtes pārsvaru. 3. vietu izcīnīja Macuks, piekāpjoties uzvarētājam 5 minūtes.

Sieviešu konkurencē scenārijs bija vēl aizraujošāks. Pēc starta izveidojās līderu kvartets Boldāne, Devjatņikova, Čakle un Švilpe. Korekcijas distancē ieviesa sprinta etaps, kurā Devjatņikova pagura. Kā jau asfalta skrējēja, līdzenumos Vita atspēlējās un pauguros atkal pasēja sekundes. Tomēr pēdējos 500 metros viņa pašai par pārsteigumu panāca sezonas 1. posma uzvarētāju Boldāni un izrāva uzvaru ar 7 (!) sekunžu pārsvaru (rez. 02:39:29). Linda Boldāne finišēja kopā ar Aneti Švilpi dalītā 2. un 3. vietā. Uzreiz aiz goda pjedestāla pērnās sezonas čempione Laura Čakle. Ventspilniecei acīmredzot pārāk daudz spēka paņēma Kalnu karaļa sprinta etaps, kurā Čakle izcīnīja 1. vietu!

SERJOGINS UN ULANOVA STIRNU BUKI

Veiksmīgi sabalansējot spēkus sprinta etapā, 22 km garajā Stirnu buka distancē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Dmitrijs Serjogins (01:19:13). Viņš arī vienīgais spēja Kalnu karaļa sprinta etapu veikt ātrāk par divām minūtēm (1:58). Uzvarētājam piekāpjoties vairāk nekā divas minūtes, 2. vietu izcīnīja Dainis Limanāns, bet 3. vietā Normunds Runčs. Sieviešu konkurencē neapturama bija Zanda Ulanova (1:33:06). Jūrmalniece svinēja iespaidīgu uzvaru ar septiņu minūšu pārsvaru. 2. vietā Iveta Pūpola, savukārt pēc pusminūtes 3. vietā finišēja Dace Banga-Hodžajeva.

ZAĶĪ IZTURĪGĀKIE – SLĒPOTĀJS BIKŠE UN BIATLONISTE BENDIKA

Spraigajā Zaķa trasē paugurs dzina pauguru. Vienīgā vieta, kur Zaķi trasē varēja uzelpot, bija dzirdināšanas punkts pēc sprinta etapa – līdzenu posmu 9,7 km garajā distancē nebija. Aizraujošo izaicinājumu visveiksmīgāk pārvarēja Indulis Bikše (00:35:11) ar 24 sekunžu pārsvaru pieveicot Endiju Titomeru un Gintu Lūsi, kurš līderim piekāpās nepilnu minūti.

Sieviešu ieskaitē ārpus konkurences bija Latvijas izlases biatloniste Baiba Bendika (43:36). Cēsniece tuvāko sekotāju, pieredzējušo skrējēju Ināru Lūsi apsteidza par minūti, bet 3. vietā ierindojās Līga Valdmane.

SKOLĒNU ČEMPIONĀTĀ ATKAL IZCEĻAS AIZPUTES JAUNIEŠI

Latvijas čempionātā skolu jauniešiem visaugstvērtīgāko rezultātu atkārtoti sasniedza Aizputes vidusskolas audzēknis Artūrs Niklāvs Medveds, U20 vecuma grupā. Sešus kilometrus garo Vāveres trasi viņš veica 20 minūtēs un sešās sekundēs, izcīnot drošu otro uzvaru sezonā.

Skolu ieskaitē šai posmā visplašāk pārstāvētas Jelgavas 4.vidusskola, Engures vidusskola un Madonas pilsētas 1.vidusskola.

Nākamais posms 1. jūlijā Kornetos! Pasakaini ainaviskā Alūksnes pusē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu