«Stirnu buks» lecis Pokaiņu maģiskajā mežā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pulcējot 2500 dalībnieku, Pokaiņu maģiskajā mežā siltos un saulainos laika apstākļos aizvadīts ainaviskā taku skriešanas seriāla «Stirnu buks» sezonas 4. posms. Visgrūtākajā, Lūša distancē uzvaru svinēja kuldīdznieks Kristaps Bērziņš un rīdziniece Linda Boldāne.

LŪŠA DISTANCĒ TRIUMFĒ BĒRZIŅŠ UN BOLDĀNE

32 km garajā Lūša distancē ātrākais bija 2015. gada Stirnu buka čempions Kristaps Bērziņš, trasi veicot ar rezultātu 2:11:48. Kuldīdznieks jau ar pirmajiem metriem aizskrēja visiem pa priekšu un drīz vien pazuda aiz apvāršņa lepnā vientulībā. Ap 20. km Kristapa pārsvars sasniedza piecas minūtes, un iekrāto handikapu viņam izdevās nosargāt līdz finišam. 2. vietā finišēja sezonas līderis Andris Ronimoiss no Cēsīm, kurš daudz spēka atstāja sprinta etapā, Kalnu karaļa izaicinājumu veicot par 25 sekundēm ātrāk, tādējādi pēc trasē savāktajiem punktiem pat nedaudz apsteidzot Kristapu. 3. vietu izcīnīja siguldietis Uldis Kļaviņš, uzvarētājam piekāpjoties par nepilnām 11 minūtēm.

Sieviešu konkurencē Lūša distancē tikai trim sportistēm pauguraino distanci izdevās veikt ātrāk par trim stundām. Neapturama bija Linda Boldāne (02:43:51), kura par septiņām minūtēm apsteidza Aneti Švilpi. Blakus abām rīdziniecēm uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa pieredzējusī Vita Devjatņikova no Jūrmalas. Jāpiebilst, pērnās sezonas čempione Laura Čakle finišēja 4.vietā, taču, pateicoties ātram sprinta etapam, pēc punktiem ventspilniecei 2. labākais rezultāts posmā – vērtīgs pienesums sezonas kopvērtējuma ieskaitē.

STIRNU BUKA TRASĒ UZVARU SVIN SERJOGINS UN ULANOVA

23 km garajā Stirnu buka distancē uzvaru svinēja gludo distanču speciālists Dmitrijs Serjogins (1:26:43). Tikai 62 sekundes aiz Serjogina muguras finišēja Rūdolfs Zērnis no Saldus, bet 3. vietu izcīnīja rīdzinieks Dainis Limanāns, līderiem piekāpjoties astoņas minūtes.

Sieviešu konkurencē Stirnu buka distanci piecas skrējējas veica ātrāk par divām stundām. Ar nepilnu trīs minūšu pārsvaru uzvaru svinēja ventspilniece Zanda Ulanova (1:51:38), aiz muguras atstājot Ivetu Pūpolu un Baibu Ažušeli.

ZAĶA DISTANCĒ ĀTRĀKIE MEŽIELS UN SUPERVETERĀNE LŪSE

9,3 km garajā Zaķa distancē ātrākais bija Jānis Mežiels (40:52). Rīdzinieks par 27 sekundēm apsteidza Kristapu Vēju Āboliņu no Gulbenes un par 91 sekundi – 3. vietas ieguvēju Jāni Bauni, kurš triumfēja Kalnu karaļa sprinta etapā.

Jāpiezīmē, sprinta etapu Baunis veica gluži neticamā tempā – minūtē un septiņās sekundēs, tuvākos sekotājus sprintā sakaujot ar 14 (!) sekunžu pārsvaru. Didzis Raits, Andris Robalds un Eduards Pāķis uzrādīja vienādu rezultātu sekunžu izteiksmē -1:21, tālāko vietu sadalījumu noteica vien sekundes simtdaļas. Kalnu karalienes laurus plūca Evija Melberga (1:37), tuvāko sekotāju Kitiju Valteri apsteidzot par 3 sekundēm. Zīmīgi, ka visas vadošās sprinteres skrēja nebūt ne visvieglāko Stirnu buka distanci.

Sieviešu konkurencē Zaķa distancē augstāko pilotāžu demonstrēja veterāne Ināra Lūse. 55 gadus vecā sportiste šosezon visos posmos kāpusi uz goda pjedestāla, bet Pokaiņos ventspilniece izcīnīja pirmo absolūto uzvaru sezonā! BRAVO! Lūsei 24 sekundes piekāpās Elīna Kārkliņa, savukārt Gita Karlsone finišēja minūti pēc uzvarētājas, ierindojoties 3.vietā.

VĀVERES DISTANCĒ – LABĀKOS REZULTĀTUS SASNIEDZ SKOLĒNI

Visīsākajā, Vāveres distancē laurus plūca Reinis Tops (24:50) un Oļegs Gulua, kuri tuvākos sekotājus apsteidza par trim minūtēm. Finiša spurtā izturīgāks bija Reinis, Oļegu apsteidzot par 12 sekundēm. Sieviešu konkurencē triumfēja Saldus boksa kluba pārstāve Simona Birkenberga (31:55), apsteidzot Gundegu Pāķi par pusotru minūti un Kristīni Kelertu – par trim minūtēm.

Skolu čempionātā arī šoreiz viskuplāk bija pārstāvēta Engures vidusskola. Sporta skolotājas Indras Krēgeres vadībā uz Pokaiņiem bija devušies 45 skolēni. Savukārt no Aizputes vidusskolas piedalījās 25 skolēni, no Tukuma 2. vidusskolas – 18, no Lejasciema vidusskolas – 10, no Ikšķiles vidusskolas, kas šoreiz noslēdza aktīvāko skolu TOP5, – 9 skolēni.

Augstvērtīgākos rezultātus skolu čempionātā, kas risinās Vāveres distancē, sasniedza Aizputes vidusskolas audzēkņi – Artūrs Niklāvs Medveds (24:22) un Santa Zemture (30:36), svinot uzvaras U20 vecuma grupā.

UZVARĒTĀJA KOMENTĀRS

Kristaps Bērziņš, Lūša distances uzvarētājs: «Protams, gribējās uzvarēt – to arī izdarīju! Nebiju gatavs skriet 32 km, jo trases izskaņā kritās temps, kas atspoguļojās arī ķermeņa sajūtās. Acīmredzot uzvaru atnesa distances gaitā iekrātais pārsvars vai arī konkurentiem klājās vēl grūtāk – apskatot trases starpposmu rezultātus, izrādījās, ka beigās pārsvaru esmu vēl palielinājis. Pārliecība, ka uzvarēšu, radās tikai pēc sprinta etapa, jo ilgu laiku nevienu aiz muguras neredzēju, taču pēc sprinta etapa bija jāmet loks, kurā labi varēja pārredzēt trases noskrieto daļu. Un tur neviena nebija… Trasi raksturotu kā diezgan līdzenu. Pārsteidza vairāki distances posmi, piemēram, kur mežā nebija takas, tādēļ rūpīgi bija jāseko marķējuma norādēm, tāpat bija forši skriet gar ezeru – šoreiz paguvu uzmest skatu ainavai,» komentēja Bērziņš.

Tiekamies jau pēc nepilnām trim nedēļām tradicionāli sezonas lielākajā ballītē Šlokenbekas muižā!!! 19. augustā sezonas 5. posms, kurš jau ceturto reizi vedīs Stirnu buka dzimtajās takās, toties pirmoreiz skriesim Milzkalnā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu