Milzkalnes takās pārsteidz slavenā Gallagera

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19.augustā jau ceturto reizi Šlokenbekas muižas mūros starts tika dots ainaviskajām taku skriešanas seriāla «Stirnu buks» sacensībām, kuras tradicionāli bija sezonas 5. posms. Visgrūtākajā, Lūšā distancē uzvaru svinēja ogrēnietis Kristaps Kaimiņš, savukārt sieviešu konkurencē neapturama bija slavenā amerikāņu ultramaratoniste Klāra Gallagera, kura tuvāko sekotāju apsteidza teju par 15 minūtēm. «Nevaru pārstāt smaidīt!» pēc finiša savā Facebook mājaslapā rakstīja Gallagera.

2014. gadā Šlokenbekas muižā aizsākās Stirnu buka taku skriešanas sacensības, un nemainīgi ainaviskais skrējiens katru gadu atgriezies Milzkalnes pusē. Arī šī sezona nebija izņēmums, kad ~2700 skriešanas draugu devās uz Engures novadu, lai karstajā augusta dienā, kas pēcpusdienā nesa pat lietu, noskaidrotu ātrākos un izturīgākos paugurainā apvidus skrējējus.

LŪŠA TRASĒ TRIUMFĒ KAIMIŅŠ UN GALLAGERA

30 km garajā Lūša distancē triumfēja Kristaps Kaimiņš, kurš distanci veica ar rezultātu 2:11:20. Uzvarētājam piekāpjoties 2 minūtes un 36 sekundes, otrajā vietā finišēja kuldīdznieks, 2015. gada sezonas Stirnu buka čempions Kristaps Bērziņš, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Uldis Kļaviņš no Siguldas.

Sieviešu konkurencē Lūša distancē «ārpus konkurences» bija Klāra Gallagera (Clare Gallager) no Kolorādo. Amerikāniete distanci veica ar rezultātu 2:40:04 un tuvāko sekotāju rīdzinieci Lindu Boldāni apsteidza par 14 minūtēm un 36 sekundēm. 3. vietu izcīnīja pašreizējā Stirnu buka čempione Laura Čakle no Ventspils, kuras kontā arī uzvara Āža kalna sprinta etapā.

Jāpiezīmē, trasi visātrāk veikusī 25 gadus vecā angļu valodas skolotāja Gallagera ieguva popularitāti garo distanču skrējēju vidū pērn, kad savā pirmajā 100 jūdžu (160 km) ultramaratonā negaidīti uzvarēja leģendārajā «The Leadville Trail 100 Run».

«Nevaru pārstāt smaidīt!» pēc finiša savā Facebook mājaslapā rakstīja Gallagera. «Burvīgs mežs, jauki cilvēki un ne mazākās nojausmas, kas mani gaida: Latvija. Šodien bija prieka pilna un smaga diena, veicot ātru 30 km garu skrējienu sūnām bagātā mežā ar asiem kāpumiem,» komentēja ultramaratoniste. Klāra Latvijā apciemo savu brāli, kurš dien ASV bruņotajos spēkos.

STIRNU BUKU UN ZAĶU CĪŅAS

21 km garajā Stirnu buka trasē lielisku sniegumu demonstrēja Dmitrijs Serjogins (1:28:09), kurš ar trīs sekunžu rezervi triumfēja arī Āža kalna sprinta etapā. Gludo distanču speciālists vārdabrāli Dmitriju Ničiporu no Skrundas un mārupieti Mārtiņu Skujenieku visā trasē apsteidza par vairāk nekā 10 minūtēm. Sieviešu konkurencē laurus plūca ventspilniece Zanda Ulanova (01:48:59), kurai Jolantu Krastiņu un Daci Bangu-Hodžajevu izdevās apsteigt par piecām minūtēm.

13 km garajā Zaķa distancē uzvarēja gulbenietis Kristaps Vējš Āboliņš (51:29). Madonas orientierists Andris Jubelis līderim piekāpās 75 sekundes, bet 3. vietā finišēja Dainis Stepe, uzvarētājam piekāpjoties divas minūtes. Sieviešu konkurencē triumfēja Patrīcija Eiduka no Vecbebriem (1:03:50). 2. un 3. vietā finišēja superveterāne Ināra Lūse un Elīna Kārkliņa.

SKOLĒNU ČEMPIONĀTĀ VADĪBĀ NOSTIPRINĀS JELGAVAS 4. VIDUSSKOLA

Vāveres trasē, kas šoreiz bija 5 km gara, pirmais finišu sasniedza rīdzinieks Oļegs Gulua, bet sieviešu konkurencē – Eva Žilde.

Tomēr Vāveres trasē visaugstvērtīgāko rezultātu – 16:09 – sasniedza Artūrs Niklāvs Medveds no Aizputes vidusskolas, kurš startēja U20 vecuma grupā skolēnu čempionātā. Viņa skolas biedre Līva Skoreja, startējot U16 vecuma grupā, uzrādīja ātrāko laiku skolnieču vērtējumā – 21:58.

Skolu čempionāta kopvērtējumā, kur labākā skola tiek noteikta pēc dalībnieku skaita, līdera tronī nostiprinājusies Jelgavas 4. vidusskola. Jelgavnieki ar 279 dalībniekiem palielinājuši pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Engures vidusskolu, kas var lepoties ar 246 dalībniekiem. Aizputes vidusskola ar 88 dalībniekiem ieņem 3. pozīciju, Tukuma 2. vidusskola ar 70 dalībniekiem – 4. pozīcijā, Lejasciema vidusskola ar 63 dalībniekiem – 5. pozīcijā, bet «olimpisko skolu sešinieku topu» noslēdz ar disciplīnu slavenā Rīgas 49. vidusskola, kura pārstāvēta ar 40 dalībniekiem.

Nākamajā posmā Stirnu buks jau rudenīgākās noskaņās lēks Līgatnes Gaujas senlejā. Sezonas priekšpēdējā posmā iepazīsim lielāko un vecāko nacionālo parku Latvijā – GNP! Gaujas nacionālajā parkā lēcām jau pērn – Siguldas posmā – šogad izbaudīsim Līgatnes pilsētas un tās apkārtnes burvīgo apvidu ar mežainām gravām un smilšakmens atsegumiem, Gaujas un tās kreisās pietekas Līgatnes upītes līkločus. Un, protams, ne velti Līgatni dēvē par alu pilsētu – tās te ir visur! Kopumā Līgatnē atrodas 333 pagrabu alas un 15 alu gaņģi.

Nākamais posms Līgatnē 23. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu