Sezonas pirmajā rudens posmā «Stirnu buki» lēks ainaviskajās Līgatnes takās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

23. septembrī taku skrējienu seriāla «Stirnu buks 2017» dalībnieki atkal lēks Latvijas vissenākajā – Gaujas nacionālajā parkā. Šogad taku skrējēji izbaudīs daudzveidīgo Līgatnes apvidu ar mežainām gravām, smilšakmens atsegumiem, neskaitāmām alām un gleznainām upju jostām.

Šķiet, pavisam nesen iezvanījām taku skriešanas sezonu, bet nu jau klāt ainaviskā taku skriešanas seriāla «Stirnu buks 2017» priekšpēdējais, 6. posms. Gaujas nacionālajā parkā viesojāmies jau pērn – Siguldas posmā, šogad izbaudīsim Līgatnes apvidu, Gaujas senleju un tās kreisa krasta pieteku – Līgatnes upīti! Turklāt ne velti Līgatni dēvē par alu pilsētu, jo alas te ir visur. Līgatne lepojas ar 333 pagrabu alām un 15 alu gaņģiem!

«Domāju, šis būs ārkārtīgi interesants Stirnu buka posms - es redzu, cik nopietni organizatoru komanda gatavojas sacensībām,» komentēja Līgatnes pašvaldības priekšsēdētājs Ainārs Šteins. «Līgatne jebkuru atbraucēju iepriecinās ar dabas ainavām un interesanto reljefu, jo mēs atrodamies augstkalnu apvidū. Šis būs gana sarežģīts skrējiens gan no ainaviskā viedokļa, gan no tehniskās sarežģītības aspekta. Ceram, ka skrējēji gūs sportisku un emocionālu baudījumu un ka arī turpmāk pie mums katru gadu notiks Stirnu buka posms. Lai izdodas!» sarunas noslēgumā vēlēja Šteins.

Līgatnes krāsu pārpilnību visvairāk varēs izbaudīt Lūša distances skrējēji, kas šoreiz veiks 29 km skrējienu. Līkumainos Gaujas upes krastus, kuros redzami smilšakmens atsegumi un klintīs veidotas alas, gana brangi izskries arī Stirnu buka trases dalībnieki, kuriem šoreiz būs jātiek galā ar 22 km. Bagātīgi zaļos mežus un pļavas, mirdzoši zeltainās un sarkanīgās klintis uz zilgani pelēcīgā upju plūduma fona ķers arī Zaķa distancei uzticīgie, veicot 13 km skrējienu. Aizraujošu pastaigu cienītāji un skolas vecuma jaunieši noteikti visvairāk būs sastopami šoreiz 6 km garajā Vāveres takā.

Seni ieži, grotas un klintis, aiz kurām stāv Gaujas Nacionālā parka daudzveidīgā augu un dzīvnieku pasaule, allaž šeit priecējuši dabas draugus. Taču aizmirsts nepaliks arī slavenais Līgatnes bunkurs, senā papīrfabrikas ciemata vēsturiskā apbūve un daudzi citi tūrisma objekti! Vai trases būs paugurainas? Kalnu jau mums Latvijā nav, bet zinātāji saskaitījuši septiņus paugurus, kam skriesim pāri, – Pluču kalns, Remdenkalns, Cepurkalns, Skolas kalns, Līgatnes pilskalns, Rīgas kalns un Slēpotāju kalns.

Ja individuālajā kopvērtējumā tiek ņemti vērā 5 no 7 labākie rezultāti, tad komandu kopvērtējumā tiek summēti sezonas visos 7 posmos savāktie komandas punkti un te izšķirošie notikumi jau rit pilnā sparā!

Sezonas gaitā «Stirnu bukā» reģistrējušās 55 (!) komandas, no kurām jau septiņām ir izdevies pārsniegt 30 tūkstošu punktu robežu. 7. pozīcijā ir SSK Bebra 1 (30 126 punkti), 6. – Kocēnu novads (30 715), 5. – PATRIA SPORTLAND (31 036), 4. – VSK Noskrien Vāveres (31 129), kuriem nāksies krietni pasvīst, lai pacīnītos par vietu uz goda pjedestāla. 3. pozīciju ieņemt PROF.LV/Talsu Pakalnu Sporta Klubs ar 33 368, bet līderiem jau par tūkstošiem punktiem vairāk – Andra Ronimoisa spārnotie Rieksti ar 34 320 punktiem ieņem 2. pozīciju un Moller Auto Ventspils/MRC 34 865 punktiem ir 1. vietā. Ronimoiss, kurš Milzkalnes apvidu šosezon jau pavasarī izbaudīja rogaininga skrējienā, nevarēja piedalīties iepriekšējā posmā «Milzkalna-Āžu kalna Stirnu buks», un šie «nepaņemtie punkti» Riekstiem tagad var izrādīties liktenīgi. Izturību!

Skolu čempionātā, kur uzvarētāju komandu kopvērtējumā noteiks skolēnu skaits, kas sezonas gaitā skrējuši Stirnu bukā, risinās spilgts līderu duelis – Jelgavas 4. vidusskola pret Engures vidusskolu! Vadībā ar 279 dalībniekiem nostiprinājušies jelgavnieki, savukārt engurnieki šogad var lepoties ar 246 dalībniekiem. Aizputes vidusskolai nāksies nedaudz iespringt, lai ar 88 dalībniekiem nosargātu 3. pozīciju – aizputiešiem uz papēžiem min Tukuma 2. vidusskola ar 70 dalībniekiem, Lejasciema vidusskola ar 62, bet ar dzelžaino disciplīnu pazīstamā Rīgas 49. vidusskola noslēdz «olimpisko sešinieku». Atgādināsim, ka trīs skolas-uzvarētājas saņems 1000,-, 600,- un 400,- eur vērtas dāvanu kartes sporta ekipējuma iegādei. Balvu fondu nodrošina «Sportland».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu