Franču sievietes dalīs Vimbldonas troni (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Izcilus rezultātus šajā sezonā turpina sasniegt Beļģijas teniste Žustīne Enina-Ardēna, kas šodien otro reizi karjerā iekļuva prestižā Vimbldonas turnīra finālā. Šajā sezonā viņa varēs cīnīties jau par savu trešo "Grand Slam" kategorijas turnīra titulu. Sestdien izšķirošajā cīņā viņas pretiniece būs pasaules ranga līdere francūziete Amēlija Moresmo.

Dāmu pirmais pusfināls šodien Vimbldonā bija klasisks Beļģijas derbijs, kurā ar trešo numuru izliktā Enina-Ardēna divos setos ar 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja savu tautieti - turnīra otro raketi Kimu Klijstersu.

Finālā Eninu-Ardēnu gaida duelis ar pasaules pirmo raketi francūzieti Amēliju Moresmo, kas šodien trīs setos ar 6-3, 3-6, 6-2 uzvarēja 2004. gada čempioni krievieti Mariju Šarapovu (4).

Līdz ar to Vimbldonā šogad tiks kronēta jauna čempione, tā kā ne Enina-Ardēna, ne Moresmo savā karjerā te vēl ne reizi nav kļuvušas par čempionēm.

Vimbldonas finālā Enina-Ardēna pirmoreiz spēlēja 2001. gadā, kad finālā kapitulēja amerikānietei Venusai Viljamsai, savukārt viņas šīsdienas pretiniece Klijstersa pagaidām tā arī nav tikusi tālāk par šī prestižā turnīra pusfinālu.

Foto: EPA/AFI

Enina-Ardēna šajā sezonā jau iekļuva Austrālijas atklāto meistarsacīkšu finālā, kur piekāpās Moresmo (att.), bet jūnijā jau trešoreiz karjerā kļuva par "French Open" čempioni. Tik lieliskus rezultātus sieviešu tenisā šogad nav sasniegusi neviena cita tenisiste.

Moresmo trīs reizes - 2002. gadā, kā arī 2004. un 2005. gadā aizspēlējās līdz pusfinālam un tagad beidzot klāt arī ilgi gaidītais fināls.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu