Gulbja debija: sensacionāla un pārliecinoša! (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Savas karjeras pirmajā "Grand Slam" kategorijas turnīra spēlē, Latvijas tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis otrdien Parīzē Francijas atklāto meistarsacīkšu pirmajā kārtā ar 3-0 sensacionāli uzvarēja pieredzējušo britu Timu Henmanu. Turnīra pirmajā kārtā zaudējumus piedzīvoja arī trīs pirmā desmitnieka tenisisti.

18 gadus vecais Gulbis šodien Parīzē pārspēja Henmanu trīs setos ar 6-4, 6-3, 6-2 un jau savā debijas reizē iekļuva prestižā "Roland Garros" turnīra otrajā kārtā.

Viņa nākamais pretinieks būs 26 gadus vecais spānis Alberts Montaņess, kurš pasaules rangā ieņem 50. vietu un trīsreiz karjerā ir aizkļuvis līdz Francijas meistarsacīkšu trešajai kārtai.

Uzvaras gadījumā arī pār spāni Montaņesu, trešajā turnīra kārtā Ernests Gulbis visticamāk nonāks aci pret aci ar divu pēdējo gadu "French Open" uzvarētāju - pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu. Spāņu "viesulis" šodien ar 7-5, 6-3, 6-2 uzvarēja argentīnieti Huanu Martinu del Porto.
Uzvaras gadījumā arī pār spāni Montaņesu, trešajā turnīra kārtā Ernests Gulbis visticamāk nonāks aci pret aci ar divu pēdējo gadu "French Open" uzvarētāju - pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu. Spāņu "viesulis" šodien ar 7-5, 6-3, 6-2 uzvarēja argentīnieti Huanu Martinu del Porto. Foto: EPA/AFI

Gulbim, lai uzvarētu 2004. gada pusfinālistu Henmanu, šodien pietika ar vienu stundu un 49 minūtēm. Spēles laikā Gulbis pavisam piecas reizes no 17 (!) lauza pretinieka servi, kamēr Henmans to spēja tikai vienā gadījumā no sešiem.

Latvijas pirmā rakete ar pirmās serves palīdzību guva pavisam 50 punktus, astoņos gadījumos to paveicot ar "eisu". Henmanam - 32 no 59.

Kopējā uzvarēto punktu attiecība: Gulbis - 104, Henmans - 79.

2007. gada 29. maijs, Parīze. Tims Henmans jau apzinās, ka divreiz jaunāko latvieti viņam nepārspēt.
2007. gada 29. maijs, Parīze. Tims Henmans jau apzinās, ka divreiz jaunāko latvieti viņam nepārspēt. Foto: EPA/AFI

Par pārsteigumu šodien parūpējās arī 23 gadus vecais krievs Igors Andrejevs, kurš ar 3-6, 6-4, 6-3 un 6-4 no turpmākās cīņas izsita ar trešo numuru izsēto amerikāni Endiju Rodiku. Taisnības labad jāpiebilst, ka Rodiks savā karjerā Parīzē nekad nav ticis tālāk par trešo kārtu.

Zināmu mērā pārsteigumu šodien sarūpēja arī spēcīgais čehu tenisists Radeks Štepaneks, kurš trīs setos ar 6-2, 6-2, 6-4 uzvarēja ar piekto numuru izsēto Čīles tenisistu Fernando Gonsalesu. Čehu veiksmes dienu papildināja arī Bogdans Ulihrahs, kas piecsetu cīņā ar 6-2, 5-7, 6-7 (3:7), 6-4, 6-3 pieveica ar 24. numuru izsēto slovāku Dominiku Hrbatiju.

No turpmākās cīņas ir izstājies arī astotais numurs amerikānis Džeimss Bleiks, kas 6-4, 4-6, 5-7, 5-7 kapitulēja horvātu milzim Ivo Karlovičam.

Krievs Igors Andrejevs pagaidām ir lielākās sensācijas autors. Otrajā vietā ierindojams Gulbja panākums pār Henmanu.
Krievs Igors Andrejevs pagaidām ir lielākās sensācijas autors. Otrajā vietā ierindojams Gulbja panākums pār Henmanu. Foto: EPA/AFI

Vēl otrdienas vēlajās spēlēs Francijas pirmā rakete Rišārs Gaskē (11) ar 6-3, 6-2, 6-2 pārspēja savu tautieti Nikolā Maū, turpretim argentīnietis Huans Ignasio Čela (18) ar 6-7 (5:7), 6-0, 6-3, 6-3 sarūgtināja franču veterānu Fabrisu Santoro.

Kādreizējā pasaules pirmā rakete austrālietis Leitons Hjūits (14) ar 6-3, 6-1, 6-3 uzvarēja Maksimu Mirniju no Baltkrievijas, bet kiprietis Markoss Bagdatis (16) ar 6-3, 6-2, 6-4 guva virsroku pār pieredzējušo francūzi Sebastjanu Grožānu.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu