Šarapova uzvar, favorīti turpina krist

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Francijas atklāto tenisa meistarsacīkšu pirmajā kārtā neveiksmi ir piedzīvojis vēl viens no izsēto spēlētāju pirmā desmitnieka. Čehs Tomašs Berdičs šodien Parīzē atzina spāņa Giljermo Garsijas-Lopesa pārākumu. Dāmu turnīra pirmās kārtas barjeru trešdien pārvarēja ar otro un trešo numuru izsētās krievietes, attiecīgi Marija Šarapova un Svetlana Kuzņecova.

Pēc Endija Rodika, Fernando Gonsalesa un Džeimsa Bleika, Berdičs ir jau ceturtais no pirmā desmitnieka tenisistiem, kam "Roland Garros" turnīrs ir noslēdzies jau pirmajā kārtā. Berdičs šodien ar 5-7, 4-6, 4-6 zaudēja 23 gadus vecajam un mazpazīstamajam Spānijas tenisistam Garsijam-Lopesam.

Otrajā kārtā šodien iekļuva viens no turnīra favorītiem serbs Novaks Djokovičs (6), kas ar 6-3, 7-6 (7:3), 6-4 uzvarēja kolumbieti Santjago Hiaraldo.

Vīru turnīrā šodien tiek izspēlētas arī pirmās otrās kārtas spēles un neveiksmi ir piedzīvojis kolorītais krievs Marats Safins (22), kas sīvā cīņā ar 4-6, 4-6, 5-7 piekāpās serbam Janko Tipsarevičam. Safina lielākais sasniegums Francijas meistarsacīkstēs joprojām ir iekļūšana pusfinālā 2002. gadā.

Marija Šarapova (arhīva foto).
Marija Šarapova (arhīva foto). Foto: EPA/AFI

Neliela ieskriešanās šodien bija vajadzīga krievietei Šarapovai (2), kas pirmās kārtas spēlē ar 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja mājinieci Emīliju Luā. Šarapova, kas ir uzvarējusi gan "US Open", gan arī Vimbldonā, Francijas atklātajās meistarsacīkstēs nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu (2004., 2005. gadā).

2006. gada fināliste Kuzņecova (3) šodien daudz pārliecinošāk ar 6-0, 6-3 pieveica savu tautieti Jekaterinu Bičkovu.

Pirmā kārta izrādījās arī pēdējā Igaunijas lielajai cerībai Kaijai Kanepi, kas ar 1-6, 3-6 piekāpās Šahārai Pīrai (15) no Izraēlas.

Pirmās kārtas barjeru šodien pārvarēja arī serbiete Anna Ivanoviča (7), kas 6-2, 6-0 sagrāva zviedrieti Sofiju Arvidsoni, kā arī krieviete Anna Čakvetadze (9), kas ar 6-2, 6-3 pārspēja Alīsiju Moliku no Austrālijas.

Pavisam nevarīga kortā šobrīd izskatās 2004. gada turnīrav uzvarētāja krieviete Anastasija Miskina, kas šodien bez variantiem ar 1-6, 0-6 kapitulēja amerikānietei Meganai Šonesijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu