Čempione turpina uzvarēt, Gulbis gatavojas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Par spīti nelielām lietus gāzēm šodien Parīzē apgriezienus turpināja uzņemt Francijas atklātās tenisa meistarsacīkstes. Otro uzvaru un vietu trešajā kārtā trešdien nodrošināja pasaules ranga līdere beļģiete Žustīne Enina. Vīru turnīrā negaidītu zaudējumu piedzīvoja mājinieku lielākā cerība Rišārs Gaskē.

Ceturtdien otrās kārtas spēli aizvadīs Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš 17. kortā tiksies ar spāni Albertu Montanjesu. ATP rangā dienvidnieks ieņem 50. vietu, kamēr Gulbis ir 84. pozīcijā. Spēles aptuvenais sākums pēc Latvijas laika varētu būt ap četriem-pieciem pēcpusdienā.

Savā "Grand slam" turnīra debijas spēlē 18 gadus vecais Gulbis negaidīti pārliecinoši ar 6-4, 6-3, 6-2 pārspēja britu Timu Henmanu.

Pasaules tenisa "pirmā dāma" Žustīne Enina, kas "Roland Garros" oranžajos laukumos ir triumfējusi divus pēdējos gadus, šodien otrās kārtas spēlē ar 7-5, 6-1 pārspēja austrieti Tamiru Pašeku.

Līdzīgu panākumu trešdien guva 2002. gada fināliste amerikāniete Venusa Viljamsa, kas ar 6-1, 7-6 (10:8) pārspēja savu tautieti Ešliju Hārklroudu.

Žustīne Enina (arhīva foto).
Žustīne Enina (arhīva foto). Foto: EPA/AFI

Ar ceturto numuru izsētā serbiete Jeļena Jankoviča ar 6-3, 6-3 otrajā kārtā uzvarēja Katalīnu Kastaņjo no Kolumbijas, bet ar sesto numuru izliktā čehiete Nikola Vaidišova ar 6-2, 6-4 guva virsroku pār Akgulu Amanmuradovu no Uzbekistānas.

Vēl pirmās kārtas spēlē, uzvaru svinēja mājinieku lielākā cerība Amēlija Moresmo (5), kas ar 6-0, 7-5 pieveica Loru Grenvilu no ASV. Otrajā kārtā - Jeļena Dementjeva (Krievija, 13) ar 7-5, 7-5 uzvarēja Matildi Juhansoni(Zviedrija).

Sieviešu turnīrā pagaidām bez skaļām sensācijām un negaidītiem pārsteigumiem, toties vīru konkurencē jau otrajā kārtā, par apbēdinājumu francūžiem, no turpmākās cīņas izstājās Rišārs Gaskē, kas ar 6-7 (4:7), 3-6, 1-6 kapitulēja beļģim Kristofam Flīgenam.

Rišārs Gaskē.
Rišārs Gaskē. Foto: EPA/AFI

Dienas pirmās puses neveiksminiekiem čeham Tomašam Beridičam (10) un krievam Maratam Safinam (22), vakarpusē pievienojās arī argentīnietis Huans Ignasio Čela (18), kas ar 6-3, 3-6, 3-6, 1-6 piekāpās mājiniekam Gaelam Monfilam.

Citiem favorītiem otrās kārtas barjerai izdevās tikt pāri. Ar ceturto numuru izsētais krievs Nikolajs Davidenko ar 7-5, 6-3, 6-1 uzvarēja austrieti Verneru Ešaueru, spānis Tomijs Robredo (9) ar 6-4, 7-5, 6-4 pieveica Konstantinosu Ekonomidi no Grieķijas, bet spānis Davids Ferers (12) ar 6-1, 6-1, 6-2 sagrāva itāli Daniēli Bračiali.

Citi vīru turnīra otrās kārtas rezultāti:

Giljermo Kanass (Argentīna, 19) - Simone Boleli (Itālija) 6-4, 6-3, 6-3; Mihails Južnijs (Krievija) - Nikolass Lapenti (Ekvadora) 6-3, 6-0, 6-4; Huans Monako (Argentīna) - (27) Jurgens Melcers (Austrija) 6-2, 6-3, 6-2; Huans Karloss Ferero (Spānija, 17) - Štefans Koubeks (Austrija) 6-4, 7-5, 6-3; Davids Nalbandjans (Argentīna, 15) - Ivans Navarro Pastors (Spānija) 7-5, 6-4, 6-4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu