Nadals un Federers tuvojas viens otram

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Kā pirmais Vimbldonas tenisa turnīra pusfinālu piektdien ir sasniedzis pagājušā gada finālists spānis Rafaels Nadals, kas šodien trīs setos pārspēja čehu Tomašu Berdihu. Nedaudz vēlāk pēcpusdienā labāko četriniekā viņam pievienojās arī Vimbldonas 'saimnieks" Rodžers Federers.

Tikai spēles pirmajā setā Čehijas pirmā rakete spēja izrādīt vērā ņemamu pretestību ar otro numuru izsētajam Nadalam, kurš izcīnīja uzvaru tikai taibreikā ar 7-6 (7:1). Ar katru nākamo izspēlēto geimu Berdiha spars aizvien vairāk noplaka, kamēr Nadals jau droši spēles pavedienu turēja savās rokās.

6-4 un 6-2 attiecīgi otrajā un trešajā setā. Nadals par spīti vairāk ļoti grūtām piecsetu cīņām, tagad ir tikai soļa attālumā, lai atkārtotu pagājušā gada panākumu, kad tikai finālā viņu spēja apturēt Vimbldonas "dominators" Rodžers Federers.

Pusfinālā Nadala pretinieks būs ar vai nu ar ceturto numuru izsētais serbs Novaks Džokovičs vai kiprietis Markoss Bagdatis (10).

Rodžers Federers.
Rodžers Federers. Foto: EPA/AFI

Četru pēdējo gadu Vimbldonas čempions Federers par vietu pusfinālā šodien cīnījās ar spāni Huanu Karlosu Ferero (20), un tieši Spānijas tenisists bija tas, kurš Federam šīgada Vimbldonā sagādāja pirmo zaudējumu setā.

Pēc visumā līdzīgā cīņā taibreikā uzvarētā pirmā seta ar 7-6 (7:2), otrajā Ferero revanšējās ar daudz pārliecinošāk ar 6-3. Tomēr šāds pavērsiens tikai papildus saniknoja pasaules pirmo raketi, kas trešajā un ceturtajā setā neatstāja spāņu tenisistam nekādu cerību uzvarot attiecīgi ar 6-1 un 6-3.

Pusfinālā Federers visdrīzāk tiksies ar turnīra trešo numuru - amerikāni Endiju Rodiku, kurš ceturtdaļfinālā spēlēs ar francūzi Rišāru Gaskē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu