Isners pieveic Maī ilgākajā mačā profesionālā tenisa vēsturē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižajā Vimbldonas tenisa turnīrā ceturtdien beidzot tika pabeigts ilgākais mačs profesionālā tenisa vēsturē. Pirmās kārtas mačā vīriešu vienspēļu turnīrā amerikānis Džons Isners ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-7 (7:9), 7-6, (7:3), 70-68 pieveica francūzi Nikolā Maī.

Šis mačs ilga 11 stundas un piecas minūtes. Pēc spēles abi tenisisti un mača tiesnesis saņēma speciālas balvas no turnīra organizatoriem.

Kā ziņots, šis mačs trešdien tika pārtraukts tumsas dēļ, kad rezultāts bija 6-4, 3-6, 6-7 (7:9), 7-6, (7:3), 59-59.

Turklāt pirmie četri seti tika izspēlēti jau otrdien, bet tad arī tumsas dēļ mača tiesnesis cīņu pārtrauca un piektais sets risinājās trešdien.

Jau ziņots, ka iepriekšējais mača ilguma rekords tika sasniegts 2004.gadā Francijas atklātā čempionāta spēlē starp mājiniekiem Arno Klemānu un Fabrisu Santoro. Toreiz spēle ilga sešas stundas un 33 minūtes.

Savukārt ilgākais piektais sets "Grand Slam" turnīros līdz šim tika aizvadīts starp amerikāni Endiju Rodiku un Marokas tenisistu Junesu El Ajnaui Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā 2003.gadā. Toreiz Rodiks piekto setu uzvarēja ar 21-19.

Mačā starp Isneru un Maī tika sasniegti vēl vairāki ievērības cienīgi rekordi - piektais sets vien ilga astoņas stundas un 11 minūtes. Kopumā tika izspēlēti 183 geimi, bet iepriekšējais šāda veida rekords bija 112 geimi spēlē. Tāpat tika izspēlēti visvairāk geimi vienā setā - 138, bet iepriekšējais rekords bija 54 geimi vienā setā.

Abi tenisisti šajā mačā kopā izdarīja 215 netveramās serves, bet Isners izdarīja 112 netveramās serves. Iepriekšējais individuālais netveramo servju rekords piederēja horvātam Ivo Karlovičam, kurš pagājušajā gadā Deivisa kausa izcīņas spēlē pret čehu Radeku Štepaneku piecu setu ilgā spēlē izdarīja 78 neatvairāmas serves.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu