Sevastova piekāpjas WTA ranga līderei Vozņacki (43)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas spēcīgākā tenisiste Anastasija Sevastova svētdien sezonas pirmā "Grand Slam'' turnīra "Australian Open" astotdaļfinālā ar 3:6, 4:6 piekāpās WTA ranga līderei, Dānijas sportistei Karolīnai Vozņacki, izstājoties no tālākas dalības prestižajās sacensībās.

Spēle turnīra centrālajā kortā ''Rod Laver'' (15000 skatītāju vietu) ilga stundu un 20 minūtes.

Par trīs kārtu pārvarēšanu 20 gadus vecā Sevastova nopelnīja 280 WTA ranga punktus un 93 000 Austrālijas dolāru prēmiju. Nākamajā reizē (31. janvāris), kad tiks publicēta jaunākā WTA rangu tabula, liepājniece sasniegs jaunu karjeras rekordu.

Iepriekš Anastasija "Grand Slam'' raudzes turnīros nekad nebija aizkļuvusi līdz astotdaļfinālam. 

WTA reitingā Sevastova šobrīd ieņem 46. pozīciju, bet viņas vienaudze no Dānijas ranga līderes godā atrodas kopš 2010. gada oktobra.

Ceturtdaļfinālā Vozņacki tiksies ar itālieti Frančesku Skjavoni (6), kas ar 6:4, 1:6, 16:14 uzvarēja pazīstamo Krievijas tenisisti Svetlanu Kozņecovu (26). Šis mačs ilga četras stundas un 44 minūtes, kļūstot par visu laiku ilgāku sieviešu spēli "Grand Slam" turnīros.

TVNET jau ziņoja, ka pirmās kārtas mačā Sevastova ar 6:4, 7:6(5) pieveica slovēnieti Poļonu Hercogu, pēc tam 6:4, 6:2 pārspēja Beļģijas tenisisti Janīnu Vikmeijeri (21), bet trešajā kārtā ar 6:1, 6:3 sagrāva krievieti Vesnu Manasjevu.

Vozņacki 1/16 finālā 6:4, 6:3 uzvarēja slovākieti Dominiku Cibuļkovu (29).

Sevastova Melburnā piedalījās arī dubultspēļu turnīrā, un pirmās kārtas spēlē pārī ar Sibillu Bammeri (Austrija) 3:6, 6:7 (3) zaudēja čehietēm Andreai Hlavačkovai un Lusijai Hradečkai.

Austrālijas atklātās meistarsacīkstes risinās cietā seguma kortos, un kopējais prēmiju fonds ir 9 264 098 ASV dolāru.

Sezonas pirmais "Grand Slam'' turnīrs Austrālijas otrajā lielākajā pilsētā Melburnā notiek no 17. līdz 30. janvārim.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu