Gulbis Losandželosā izcīna savu otro ATP titulu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pagājušajā naktī triumfēja Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas vienspēļu turnīrā. Finālā 22 gadus vecais latvietis ar rezultātu 5:7, 6:4, 6:4 pieveica galveno favorītu, mājinieku Mārdiju Fišu, izcīnot savas karjeras otro ATP raudzes titulu.

Spēle ilga 2 stundas un 43 minūtes.

Par uzvaru turnīrā Latvijas pirmā rakete nopelnīja 250 ATP ranga punktus, kā arī ieguva 113 000 ASV dolāru prēmiju.

ATP rangu tabulā Ernests šobrīd ieņem 55. vietu, bet viņa 29 gadus vecais pretinieks ir 8. pozīcijā. Iepriekš abi sportisti savā starpā nebija tikušies.

Tā Ernestam bija otrā reize, kad viņš spēlēja "ATP World Tour 250" kategorijas turnīru finālā. 2010. gadā viņš triumfēja Delribīčas turnīrā.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai.

Jau vēstījām, ka jūrmalnieks pirmajā kārtā sīvā cīņā ar 2:6, 6:3, 7:6 (5) uzvarēja ar piekto numuru izlikto Beļģijas tenisistu Ksavjeru Malisu, bet nākamajā mačā 6:2, 6:4 apspēlēja kvalifikācijas turnīra veiksminieku, mājinieku Danielu Kosakovski.

Ceturtdaļfinālā Gulbis ar 6:2, 6:4 pieveica 2008. gada uzvarētāju argentīnieti Huanu Martinu del Potro, bet pusfinālā viņš 6:2, 7:6 (4) pieveica ASV pārstāvi Aleksu Bogomolovu.

No TOP 10 tenisistiem šajā turnīrā piedalījās vienīgi Fišs.

''Farmers Classic'' turnīrs ar kopējo prēmiju fondu 619 500 ASV dolāru risinās cietā seguma kortos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu