Ernests Gulbis: Kāpēc man būtu jābeidz spēlēt? (69)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/TVNET

Aizvadītā sezona visu laiku veiksmīgākajam Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim (24) nebija veiksmīga, jo ATP rangā viņš piedzīvoja sāpīgāko kritienu. Taču šobrīd, kad tenisistam ir sezonas brīvdienas, kuras viņš pavada Latvijā, Ernests ir apņēmies nākamajā sezonā sev un ģimenei pierādīt, ka ir labākais.

Motivācija ir lielāka nekā jebkad

Ernests Gulbis sarunā ar TVNET atklāj, ka pēc ne tik spožās sezonas nav grūti saņemties un gatavoties turpmākajiem mačiem. «Ar sportu esmu nodarbojies visu dzīvi. Ir kāpumi un kritumi.

Cilvēkiem varbūt liekas, ka ir baigais kritums noticis, bet tā ir daļa no mana procesa. Katram sportistam ir savs process, kā viņš iet uz mērķi. Es vēl taustos savā karjerā!

Esmu meklējis izejas no dažādām situācijām un atradīšu risinājumu arī šai situācijai. Neredzu šajā gadījumā baigo problēmu. Sākšu gatavoties nākamai sezonai. Motivācija man ir lielāka nekā jebkad,» pirms jaunās treniņu sezonas sākuma teic Latvijas pirmā rakete.

Motivāciju un spēku rod ģimenē

Vaicājot, kur Ernests rod spēku, lai saņemtos un turpinātu sevi pierādīt pasaules spēcīgāko tenisistu rangā, viņš atzīst, ka tā ir ģimene.

«Galvenokārt es gribu pierādīt pats sev, ka es varu būt labākais tajā lietā, ko daru. Ja man ir kaut mazākā iespēja to sasniegt, tad tā ir tā motivācija, lai sasniegtu laimes mirkli. Un tā laimes mirkļa dēļ, kad tu kaut ko vinnē vai sasniedz, ir arī vērts dzīvot. Kāpēc tad vispār cilvēki kaut ko dara dzīvē? Tikai šādu laimes mirkļu dēļ,» prāto Gulbis.

Par karjeras beigšanu vēl nedomā

Pirms kāda laika presē izskanēja runas, ka Ernests esot teicis - ja nesasniegs augstus rezultātus, teiks ardievas tenisam.

«Manus vārdus vienmēr izmežģī un izņem no konteksta, kā katrs pats to grib saprast. Es tā nekad teicis neesmu. Turpināšu spēlēt tenisu. Protams, ja sapratīšu, ka šajā jomā vairs neko nevaru panākt, tad beigšu spēlēt! Šobrīd es tā nejūtos, tādēļ kāpēc man būtu jābeidz spēlēt?

Man nevienam nav jādod nekādi solījumi, es spēlēju priekš sevis, ģimenes un sev tuviem cilvēkiem.

Lai mēs visi zinātu, ka esam izdarījuši maksimumu, un to, ko pārējie mēģina izdomāt savās galvās, lai viņi domā. Es dzīvoju savu dzīvi un daru to, kas man patīk,» savu nostāju sarunā ar TVNET pauž Gulbis.

Par vecumdienām un karjeras beigām Latvijas pirmā rakete vēl nav aizdomājies. «Domājat, ka novecošu? Es domāju, ka vienmēr būšu jauns,» smejas sportists.

Savu nākotni saistīs ar tenisu

Taujāts, vai Ernests nekad nav aizdomājies par trenera karjeru, šobrīd viņš noraida šādu iespēju. «To jau nekad nevar zināt, kā būs. Es nezinu, kā jutīšos 30 gados. Padzīvosim, un tad jau redzēs!

Es noteikti gribētu savu nākotni saistīt ar tenisu. Varbūt kaut ko palīdzēt Latvijas sportā. Mana prioritāte būtu jaunie latviešu sportisti.

Lai, izņemot mani un Anastasiju Sevastovu, izaug jauni tenisisti. Mums nav daudz jauno tenisistu, ir jāatrod līdzekļi un palīdzība, lai viņi varētu trenēties. Es nezinu, vai varētu būt treneris. Ne katram ir dots talants būt trenerim. Varbūt ne vienmēr labs sportists var būt arī labs treneris. Ir jāsaprot, vai man tas ir dots un vai tā sirdslieta. Taču darīt kaut ko tikai tāpēc, ka nav ko darīt, tas nav mans. Ja es kaut ko darītu, tad atdotu sevi visu. Tādēļ pagaidām nevaru spriest, vai tas būs trenera darbs,» par savu nākotni aizdomājas Latvijas pirmā rakete.

24 gadus vecais tenisists ATP rangā atrodas 141. pozīcijā. Sportists karjeras laikā uzvarējis divos ATP kategorijas vienspēļu turnīros.

Komentāri (69)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu