Gulbis Marseļā izcīna savu piekto ATP titulu (47)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Savu piekto ATP vienspēļu titulu karjerā svētdien izcīnīja Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Marseļas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra finālā viņš ar rezultātu 7:6 (5), 6:4 pārspēja mājinieku favorītu, francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš šajās sacensībās triumfēja pērn. Zīmīgi, ka latvietim šis bija piektais ATP fināls karjerā, un allaž viņš pratis gūt panākumu.

Abu tenisistu cīņa izvērtās līdzvērtīgā cīņā, turklāt pirmajos geimos nevienam no sportistiem neizdevās lauzt pretinieka servi. Tikai desmitajā geimā Gulbis tika pie divām breikbumbām, taču Tsonga tās atspēlēja un uzvarēja arī geimu, izlīdzinot rezultātu (5-5).

Nākamajā geimā jau Francijas sportists bija tuvu Gulbja serves laušanai, taču latvietis atspēlējās un geimu uzvarēja, ko vēlāk izdarīja arī Tsonga, un sets bija jāturpina taibreikā.

Tā sākumā teicamu sniegumu demonstrēja Gulbis, ātri panākot 4:0, bet pēc tam Tsonga pietuvojās līdz 6:5, tomēr latvietis spēja gūt izšķirošo punktu un uzvarēt setā.

Otrais sets iesākās ar līdzvērtīgu spēkošanos, taču jau trešajā geimā Gulbis izdevās lauzt Tsongas servi un pēc tam jau panākt divu punktu vadību (3-1). Turpinājumā neviens no tenisistiem savu servi neatdeva, lai gan Francijas sportistam bija teicama iespēja astotajā geimā panākt neizšķirtu, taču viņš neprata izmantot breikbumbu.

Pēc tam abi tenisisti apmainījās punktiem pie savām servēm, bet otrā seta izskaņā Gulbis nekļūdīgi servēja par uzvaru mačā, izcīnot panākumu setā ar 6-4.

Mačā, kas ilga stundu un 34 minūtes, Gulbis izpildīja 14 «eisus», bet Tsonga neatvairāmi servēja astoņas reizes.

Par uzvaru turnīrā Gulbis nopelnīja 250 reitinga punktus un 99 545 eiro prēmiju.

ATP reitingā jūrmalnieks šobrīd ieņem 23. pozīciju, kamēr viņa sāncensis, kurš sacensībās izlikts ar otro numuru, ir 10. vietā. 28 gadus vecais Tsonga Marseļas turnīrā triumfēja 2009. un 2013. gadā.

Līdz šim Gulbis - Tsonga savā starpā bija tikušies četras reizes, no kurām tikai vienreiz pārāks bija Latvijas labākais tenisists.

Gulbis izliktā statusa dēļ no pirmās kārtas bija brīvs. Otrās kārtas mačā viņš smagā cīņā ar 6:3, 5:7, 6:4 pieveica Roberto Bautistu no Spānijas (ATP 51.), ceturtdaļfinālā ar 6:3, 7:6 (1) pieveica francūzi Nikolā Maī, kas rangā ir 41. pozīcijā, bet pusfinālā 6:3, 6:2 apspēlēja turnīra galveno favorītu, mājinieku Rišāru Gaskē.

Tikmēr Tsonga pusfinālā ar 7:6 (4), 7:5 uzvarēju Janu-Lenardu Strufu no Vācijas.

2013. gada sezonā Gulbis Marseļā nepārvarēja otrās kārtas barjeru.

«Open 13» turnīrs risinās cietā seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 549 260 eiro.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu