Ernests Gulbis sasniedz sezonas piekto ceturtdaļfinālu (22)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis prestižā Indianvelsas «Masters 1000» sērijas turnīra vienspēļu sacensību ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mačā, nerādot pārāk labu sniegumu, trešdien ar 7:6 (0), 4:6, 6:2 pieveica spāni Roberto Bautistu. Līdz ar to Gulbis pirmoreiz karjerā sasniedzis prestižā turnīra ceturtdaļfinālu, kurā piektdien tiksies ar amerikāni Džonu Isneru.

Pirmo setu Gulbis neaizvadīja pārliecinoši, tomēr tajā neviena no breikbumbām netika izmantota un tenisistiem nācās aizvadīt taibreiku. Sekojošajā papildgeimā Gulbis jau konkurentam neatstāja cerības uz panākumu, tiekot pie uzvaras ar 7:0.

Otrajā setā pirmajos trijos geimos uzvarēja serves pieņēmēji, bet šo tendenci apturēt izdevās latvietim, pārņemot vadību. Tomēr Gulbis joprojām nerādīja pārāk pārliecinošu sniegumu un sestajā geimā Bautista latvieti nobreikoja, pie breikbumbas Gulbim pieļaujot dubultkļūdu. Savukārt desmitajā geimā Gulbis vēlreiz zaudēja savu servi, otrajam setam noslēdzoties ar 4-6.

Kaut arī trešajā setā Gulbja sniegums nebija ļoti pārliecinošs, viņš seta sākumā lauza pretinieka servi un arī turpinājumā spēja regulāri iegūt breikbumbas, novedot cīņu līdz uzvarētai izskaņai.

)

ATP rangu tabulā 25 gadus vecais Gulbis šobrīd ieņem 22. vietu, kamēr viņa vienaudzis ir 53. pozīcijā. Iepriekš viņi bija tikušies trīs reizes, divos mačos pārākam esot Gulbim.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis jau nopelnījis 180 pasaules ranga punktus un 104 000 ASV dolāru prēmiju.

Gulbis šosezon no sešiem turnīriem ceturtdaļfinālā iekļuvis piekto reizi.

Cīņā par vietu Indianvelsas turnīra pusfinālā Gulbim pretim stāsies ar 12. numuru izliktais Isners, kurš ATP rangā atrodas 13. pozīcijā, bet astotdaļfināla mačā ar 7:6 (3), 3:6, 6:3 pārspēja spāni Fernando Verdasko, kurš izlikts ar 30. numuru. Līdz šim abi tenisisti savā starpā tikušies trīs reizes, divus panākumus izcīnot latvietim.

No spēles pirmajā kārtā Gulbis bija brīvs. Otrās kārtas mačā Gulbis ar 6:3, 6:3 bez lielām problēmām pieveica Žuau Sousu no Portugāles, bet cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā 2:6, 6:1, 7:5 uzvarēja bulgāru Grigoru Dimitrovu, kam sacensībās bija 15. numurs.

2013. gada sezonā Gulbis, pārvarot kvalifikācijas turnīra barjeru, aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kurā ar 4:6, 6:4, 7:5 sīvā cīņā piekāpās ranga līderim spānim Rafaelam Nadalam. Šī cīņa tika atzīta par trešo labāko sezonā. Gulbim līdz ar to prestižajās sacensībās jāaizstāv 106 reitinga punkti.

Gulbis piedalījās arī dubultspēļu sacensībās. Duetā ar Kanādas zvaigzni Milošu Raoniču viņi aizkļuva līdz otrajai kārtai, kurā ar 6:7 (3), 6:7 (4) piekāpās leģendārajam šveicietim Rodžeram Federeram un viņa tautietim Staņislasam Vavrinkam.

«BNP Paribas Open» turnīrs risinās cietā seguma kortos, tā kopējais prēmiju fonds ir 5 240 015 ASV dolāru.

Nākamo turnīru Gulbis aizvadīs Maiami, kas arī ir «Masters 1000» sērijas. Tas sāksies 19. martā.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu