Gulbis uzveic spāni Montanjesu un iesoļo 1/4 finālā (17)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Barselonas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra trešās kārtas maču ceturtdien izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā.

Aizvadītajā mačā Gulbis ar rezultātu 7:5, 6:1 apspēlēja Alvertu Montanjesu no Spānijas.

Mačs starp abiem tenisistiem sākās līdzvērtīgi, pirmajos sešos geimos katram uzvarot pie savas serves. Tomēr septītajā geimā Montanjesam izdevās lauzt Gulbja servi, taču nākamajā geimā latvietis izdarīja to pašu, pat neļaujot pretiniekam uzvarēt nevienā izspēlē un tādejādi atjaunojot līdzsvaru uz tablo (4-4). Nākamajos geimos abi atlēti uzvarēja pie savas serves, bet 12.geimā Gulbim vienlaicīgi izdevās tikt pie breikbumbas un setbumbas, kuru viņš arī izmantoja, gūstot panākumu setā.

Otro setu Gulbis iesāka ļoti pārliecinoši, vienreiz laužot Spānijas tenisista servi un panākot 3-0 sev par labu. Latvietis bija tuvu sāncenša serves laušanai arī ceturtajā geimā, taču nespēja izmantot divas breikbumbas. Arī turpinājumā Latvijas labākais tenisists spēlēja ļoti pārliecinoši, vēlreiz laužot Montanjesa servi sestajā geimā un panākot jau 5-1. Septītajā geimā Gulbis jau servēja par uzvaru mačā un bija gana pārliecinošs, uzvarot setā 6-1.

Kā zināms, Gulbis, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 23.vietu, Barselonas turnīrā izlikts ar devīto numuru, kas deva brīvu pirmo kārtu. Savukārt otrajā kārtā otrdien latvietis ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:1) uzvarēja Spānijas tenisistu Danielu Himeno-Traveru, kurš šobrīd ATP rangā ieņem 104.vietu, bet šajā turnīrā tenisists piedalījās, pateicoties organizatoru izsniegtajam speciālajam ielūgumam jeb «wild card». Šis panākums Gulbim ļāva pārtraukt divu zaudējumu sēriju.

Sacensību ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar krievu Teimurazu Gabašvili, kurš trešdien otrajā kārtā spēja sagādāt pārsteigumu un uzvarēt ar otro numuru izlikto spāni Davidu Ferreru.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus.

Mačs starp abiem tenisistiem iesākās līdzvērtīgi, pirmajos sešos geimos katram uzvarot pie savas serves. Tomēr septītajā geimā Montanjesam izdevās lauzt Gulbja servi, taču nākamajā geimā latvietis izdarīja to pašu, pat neļaujot pretiniekam uzvarēt nevienā izspēlē un tādejādi atjaunojot līdzsvaru uz tablo (4-4).

Nākamajos geimos abi atlēti uzvarēja pie savas serves, bet 12.geimā Gulbim vienlaicīgi izdevās tikt pie breikbumbas un setbumbas, kuru viņš arī izmantoja, gūstot panākumu setā.

Par trešās kārtas sasniegšanu šobrīd 25 gadus vecais Gulbis nopelnījis 45 ATP ranga punktus.

Pasaules tenisa rangā jūrmalnieks ieņem 23.pozīciju, bet 33 gadus vecais spānis atrodas 59.vietā.

Līdz šim Gulbis - Montanjess tikušies četras reizes, trīsreiz pārākam esot Latvijas tenisistam. Pēdējo reizi viņi spēkiem mērojās 2010. gadā Madrides «Masters 1000» turnīrā, kurā pirmās kārtas mačā ar 7:5, 6:1 panākumu guva jūrmalnieks.

Atgādināsim, ka Barselonas turnīra otrajā kārtā Gulbis ar 7:5, 7:6 (1) uzvarēja citu Spānijas tenisistu Danielu Himeno-Traveru, kurš šajās sacensībās piedalījās, pateicoties «wild card» uzaicinājumam. Savukārt Montanjess, kurš turnīru sāka no pirmās kārtas, ar 7:6 (4), 6:2 apspēlēja Marku Lopesu no Spānijas, bet otrajā kārtā ar 7:6 (5), 6:3 uzveica Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas.

«Barcelona Open Banc Sabadell» risinās māla seguma kortos. Tā kopējais prēmiju fonds ir 1 845 585 eiro.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu