Ostapenko zaudē jaunatnes Olimpiādes dubultspēļu pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien cieta neveiksmi Ķīnā notiekošās pasaules jaunatnes Olimpiādes dubultspēļu turnīra pusfināla mačā.

Latvijas tenisiste kopā ar lietuvieti Akvili Parazinskaiti ar rezultātu 1-6, 3-6 pārliecinoši piekāpās ukrainietei Anhelinai Kaļiņinai un Irinai Simanovičai no Baltkrievijas, kuras izliktas ar trešo numuru.

Līdz ar to Latvijas un Lietuvas duets piektdien aizvadīs maču par bronzu, kurā tiksies ar amerikānieti Sonju Keninu un Renatu Sarusvu Rukstulu.

Iepriekš pirmajā kārtā Ostapenko un Parazinskaite ar rezultātu 6-3, 6-7 (4:7), 10:8 uzveica serbieti Ivanu Joroviču un Žilu Teišmanu no Šveices, kuras bija izliktas ar pirmo numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-0 pārliecinoši pārspēja Paragvajas sportisti Lisu Kamilu Gjangreko Kampisu un Domeniku Alehandru Gonsalesu Palau no Ekvadoras.

Ostapenko trešdien zaudēja arī vienspēļu turnīra otrās kārtas spēlē, ar rezultātu 6-1, 4-6, 6-4 piekāpjoties Taizemes tenisistei Kamonvanai Buajamai.

Šobrīd pasaules junioru rangā Ostapenko ieņem piekto vietu un turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, bet Buajama atrodas 38.pozīcijā.

Pirms tam vienspēļu turnīra pirmajā kārtā 17 gadus vecā Ostapenko ar 3-6, 6-0, 6-2 pirmdien apspēlēja Viktoriju Kuzmovu no Slovākijas.

Savukārt jauktajās dubultspēlēs Ostapenko cīnās duetā ar zviedru Dānielu Apelgrēnu, kur pirmajā mačā ar 6-1, 2-6, 10:5 otrdien uzveica serbus Joroviču un Petaru Conkiču.

Latvijas peldētājs Jānis Šaltāns trešdien jaunatnes Olimpiādē sasniedza finālu 50 metru tauriņstila distancē.

Latvijas peldētājs rīta sesijā 50 metrus veica 24,68 sekundēs, kas ļāva ieņemt otro vietu savā priekšpeldējumā un sasniegt pusfinālu.

Savukārt cīņā par iekļūšanu finālā Šaltāns 50 metrus nopeldēja 24,58 sekundēs, ierindojoties trešajā vietā savā peldējumā. Pusfinālā kopumā tas bija septītais labākais rezultāts, kas ļāva kvalificēties ceturtdien gaidāmajam finālam.

Otrdien Šaltāns 50 metros uz muguras izcīnīja devīto vietu, bet šā paša garuma distancē brīvajā stilā viņš bija desmitais.

Tikmēr trešdien trīs veiksmīgus braucienus aizvadījusi Latvijas burātāja Ketija Birzule, kura sacenšas vindsērfinga klasē «Techno 293». Pirmajā braucienā viņa bija tikai 15.vietā, taču nākamajos divos veicās krietni sekmīgāk - izcīnīta desmitā un ceturtā vieta.

Līdz ar to pēc kopumā sešiem veiktiem braucieniem Latvijas sportiste iekrājusi 53 punktus, kas viņai ļāvis kopējā ieskaitē pacelties uz 13.pozīciju.

Burātājām līdz sestdienai plānots aizvadīt desmit braucienus un finālu.

Pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas līdz 28.augustam risināsies Ķīnas pilsētā Naņdzjinā, Latviju pārstāvēs 13 sportisti astoņos sporta veidos. Līdz šim Latvija tikusi pie vienas godalgas, kad svētdien Latvijas jaunā svarcēlāja Rebeka Koha izcīnīja bronzas medaļu.

Pirmajā pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas pirms četriem gadiem risinājās Singapūrā, Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs. Savukārt vēl divi sportisti - airētāja Elza Gulbe un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs - sacensībās izcīnīja ceturto vietu. Tikmēr labāko sešinieku noslēdza BMX riteņbraucējs Kristers Taims, kurš bija arī valsts karognesējs atklāšanas ceremonijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu