Gulbis ASV atklāto čempionātu sāks pret francūzi de Šeperu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis gaidāmo ASV atklāto čempionātu, kas sāksies nākamnedēļ, sāks ar spēli pret Francijas tenisistu Keniju de Šeperu.

Gulbis ATP rangā šobrīd ieņem 12.vietu, bet sacensībās ASV būs izlikts ar 11.numuru. Tikmēr 27 gadus vecais de Šepers pasaules rangā pašlaik atrodams 107.vietā.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš tikušies tikai vienu reizi, kad latvietis jūnijā notikušajā Londonas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra otrās kārtas mačā negaidīti piekāpās pretiniekam ar 6-7 (3:7), 5-7.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar Dominiku Tīmu no Austrijas, kurš ir Gulbja treniņpartneris, vai slovāku Lukāšu Lacko.

Gulbis šosezon uzvarējis 35 no 50 mačiem, tiekot pie diviem tituliem. Tiesa, jau četrus turnīrus pēc kārtas viņš nav spējis gūt vairāk par vienu uzvaru. Jūnijā latvietis pirmoreiz iekļuva ATP ranga pirmajā desmitniekā, bet pēc Vimbldonas no tā atkal izkrita. Gulbis turpina cīņu par kvalificēšanos sezonas noslēguma turnīram, kas novembrī starp astoņiem labākajiem tenisistiem risināsies Londonā. Rangā, kurā tiek skaitīti vien šogad nopelnītie punkti, Gulbis pašlaik ieņem 12.vietu, bet ļoti svarīgs būs tieši ASV atklātais čempionāts.

Latvijas tenisists ASV atklātā čempionāta pamatturnīrā piedalīsies jau astoto reizi. Līdz šim labāko rezultātu viņš sasniedza pirmajā reizē 2007.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtajai kārtai. Trīs reizes latvietis no turnīra izstājies otrajā kārtā, bet vēl tikpat reižu zaudējis jau pirmajā mačā - arī pērn, kad ar 6-3, 3-6, 6-1, 6-7 (4:7), 4-6 piekāpās Andrēasam Haideram-Maureram no Austrijas, neizmantojot lielisko izlozi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu