Gulbis bez lielām grūtībām pārvar «US Open» pirmo kārtu (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien ar uzvaru sāka ASV atklāto čempionātu, pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4, 6-2 pārliecinoši pārspējot francūzi Keniju de Šeperu.

Dueli Gulbis sāka ar teicamu spēli, jau otrajā geimā laužot francūža servi un jau pirmo 13 minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 5-0. Pēc tam gan de Šeperam pie savas serves vienu geimu izdevās atspēlēt, taču jau nākamajā Gulbis servējot bija nekļūdīgs, pirmajā setā gūstot pārliecinošu virsroku ar 6-1.

Otrā seta otrajā geimā Gulbis tikai ar lielām grūtībām prata nosargāt savu servi, bet turpmākos geimus katrs tenisists bija pārāks pie savas serves, aizvadot krietni līdzvērtīgāku dueli nekā pirmajā setā. Tomēr latvietim izdevās lauzt Francijas sportista servi arī otrajā setā – ne bez sāncenša palīdzības viņš to paveica devītajā geimā, bet pēc tam uzvarēja arī setā ar 6-4.

Jau trešā seta pirmajā geimā Gulbis atkal lauza de Šepera servi, bet pēc tam to izdarīja vēlreiz, panākot 3-0. Nākamajā geimā francūzim pirmo reizi šajā cīņā izdevās lauzt latvieša servi, taču uzreiz pēc tam Gulbis atbildēja ar to pašu, bet turpinājumā droši noslēdza maču sev par labu, uzvarot setā ar 6-2.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 45 ATP ranga punktus un 60 420 ASV dolāru prēmiju.

ATP rangā sacensībās ar 11. numuru izliktais Gulbis šobrīd atrodas augstajā 12. pozīcijā, kamēr viņa 27 gadus vecais pretinieks ir 105. vietā. Līdz šim viņi tikušies vienu reizi (2014. gadā Londonas «Aegon Championships» turnīrs), kad panākumu ar 7-6 (3), 7-5 svinēja francūzis.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar savu treniņu partneri Dominiku Tīmu no Austrijas.

2013. gada sezonā Gulbis nepārvarēja pirmās kārtas barjeru, bet labāko sasniegumu guva 2007. gadā (debijas reize), kad aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, toreiz piekāpjoties kādreizējam ATP ranga līderim Karlosam Moijam no Spānijas.

Prestižajās sacensībās rokas savainojuma dēļ nepiedalās divkārtējais čempions spānis Rafaels Nadals.

ASV atklātais tenisa čempionāts ar kopējo prēmiju fondu 36 203 760 ASV dolāru Ņujorkā risinās no 25. augusta līdz 7. septembrim.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu