Gulbis: Tīms tiešām nevēlas spēlēt pret mani (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ernests Gulbis naktī uz ceturtdienu bez lielām problēmām pārvarēja sezonas noslēdzošā «Grand Slam» tenisa turnīra «US Open» pirmo kārtu, ar rezultātu 6-1, 6-4, 6-2 apspēlējot francūzi Keniju de Šeperu. Nākamajā mačā Latvijas tenisa līderim jātiekas ar austrieti Dominiku Tīmu. Viņi ir kas vairāk nekā tikai pretinieki.

Gulbis, kurš šā mēneša beigās svinēs 26. dzimšanas dienu, ar Tīmu ir treniņu partneri, turklāt viņiem ir kopīgs treneris Ginters Bresniks.

Tīms prestižās sacensības sāka ar uzvaru 6-3, 6-3, 6-2 pār slovāku Lukāšu Lacko.

«Mums ir labas attiecības,» pēc spēles ar de Šeperu preses konferencē par nākamo sāncensi teica Gulbis. «Viņš man daudz devis, palīdzēdams treniņos. Ja redzu jaunu džeku, kurš ir motivēts un enerģisks treniņos, es nedrīkstu būt sliktāks par viņu. Tādā veidā sevi vēl vairāk dzenu uz priekšu. Kad viņš redz, ka cenšos vairāk, viņš arī cenšas vairāk. Mēs šādā situācijā abi esam ieguvēji.»

20 gadus vecais austrietis progresē ar katru mēnesi. Augusta sākumā viņš reitingā ieņēma 44. vietu, kas ir karjeras labākais rādītājs, bet šobrīd noslīdējis vienu pozīciju zemāk.

Līdz šim Gulbis ar Tīmu oficiālos mačos ticies tikai vienreiz. Tas notika 2012. gadā «Winston-Salem Open» turnīra kvalifikācijā. «Domāju, ka mazliet grūtāk ir Dominikam. Viņš tiešām nevēlas spēlēt pret mani, jo esam spēlējuši viens pret otru vienu maču. Es nospēlēju briesmīgi, bet viņš nevarēja mani uzvarēt, jo pretī biju es. Tā bija briesmīgas kvalitātes spēle. Cerams, ka tagad būs labāk.»

Jūrmalnieks ar jauno austrieti, kurš šobrīd ir savas valsts pirmais numurs, tiksies piektdien.

2013. gada sezonā Gulbis nepārvarēja pirmās kārtas barjeru, bet labāko sasniegumu guva 2007. gadā (debijas reize), kad aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, toreiz piekāpjoties kādreizējam ATP ranga līderim Karlosam Moijam no Spānijas.

ASV atklātais tenisa čempionāts ar kopējo prēmiju fondu 36 203 760 ASV dolāru Ņujorkā risinās no 25. augusta līdz 7. septembrim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu