Gulbis: Kopš mača vidus spēle bija īstas mocības (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim ASV atklātā čempionāta otrās kārtas mačs pret austrieti Dominiku Tīmu no trešā seta izskaņas bija īstas mocības, izteicies pats sportists.

ulbis piektdien ASV atklātā čempionāta otrās kārtas duelī ar 6-4, 6-3; 4-6, 3-6, 3-6 atzina sava treniņpartnera Tīma pārākumu.

Gulbja sniegums mača vidū krasi mainījās, un bija acīmredzams, ka sportistu nomoka veselības problēmas.

«Nē, tas nebija kājas savainojums. Man sākās krampji,» turnīra rīkotāji citē Gulbi. «Šķita, ka trešā seta beigās sastiepu muskuli, taču tas tā nebija. Viss gurna rajons bija tāds kā savilkts. Cīņas turpinājums bija īstas mocības, nevarēju vairs normāli paspēlēt.»

«Protams, varēju izstāties un pietaupīt Tīma enerģiju, jo esam draugi. Taču man nepatīk izstāties, ja zinu, ka varu cīņu pabeigt. Šķita, ka šis duelis nebūs grūts, taču tas bija psiholoģiski sarežģīts. Visu spēles laiku abi bijām nervozi un abi nespēlējām savu labāko tenisu. Turklāt treniņos demonstrējam labāku sniegumu nekā šoreiz. Šī nebija laba spēle, bet Tīms parādīja raksturu,» pauda Gulbis.

Latvietis atzina, ka, ja viņa pretinieks otrajā kārtā būtu cits, viņš justos atbrīvotāk. «Tieši psiholoģiskā sagatavošanās šim mačam man atņēma ļoti daudz enerģijas. Ja būtu cits sāncensis, iespējams, trešajā un ceturtajā setā es nebūtu tik noguris. Piektajā setā gan visi ir noguruši.»

Gulbis piebilda, ka viņam vēl joprojām ir izredzes kvalificēties sezonas noslēguma turnīram Londonā, kur piedalās gada labākie astoņi tenisisti. Tiesa, tādā gadījumā viņam sezonas atlikušajā daļā ir jāuzvar kādā lielākā turnīrā.

Latvijas tenisists ASV atklātā čempionāta pamatturnīrā piedalījās jau astoto reizi. Līdz šim labāko rezultātu viņš sasniedza pirmajā reizē 2007.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtajai kārtai.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu