Gulbis gatavojas palīdzēt Latvijas izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis gatavojas palīdzēt valsts izlasei Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas duelī pret Austriju, kas no 12. līdz 14.septembrim risināsies Valmierā.

Kā liecina organizatoru publiskotie komandu sastāvi, izlases kapteinis Kārlis Lejnieks tās sastāvā cīņai pret Austriju iekļāvis Gulbi (ATP rangā 12.vieta), Andi Jušku (716.), Jāni Podžu (761.) un Miķeli Lībieti (rangā neatrodas).

Lai arī Juška joprojām ir valsts otrās raketes godā, šajā sezonā viņš profesionālā līmenī tenisu teju vai nav spēlējis. Tikmēr J.Podžus ATP rangā par 21 pozīciju atpaliek no sava dvīņubrāļa Mārtiņa Podžus, esot valsts ceturtā rakete, bet pasaules rangā aiz viņa seko arī izlasē šoreiz neiekļautie Deivids Jukša (1667.) un Artūrs Lazdiņš (2168.).

Lībietis vietu ATP rangā zaudēja augustā.

Tikmēr Austrijas izlase nosaukusi salīdzinoši novājinātu izlases sastāvu. Komandu pārstāvēs pieredzējušais Jirgens Melcers (111.), Martins Fišers (189.), Filips Osvalds (1059.) un pieredzējušais dubultspēļu speciālists Aleksandrs Peja, kurš ATP vienspēļu rangā nav atrodams, bet dubultspēļu rangā ieņem ļoti augsto trešo pozīciju.

Tādējādi duelī nepiedalīsies talantīgais Dominiks Tīms (45.), kurš ir Gulbja treniņu biedrs, tikko apspēlēja latvieti ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā un pašlaik lūko sasniegt prestižā turnīra ceturtdaļfinālu. Tāpat izlases sastāvā nav iekļauts Andrēass Haiders-Maurers (110.), kurš ir valsts otrā rakete.

Līdz šim abu komandu ceļi Deivisa kausa izcīņā nav krustojušies. Šī brīža Deivisa kausa rangā Latvija ieņem 39.vietu, bet Austrija - 21.pozīciju.

Valmiera šāda līmeņa tenisa sacensības uzņems pirmoreiz vēsturē.

Latvijas un Austrijas komandas šajā duelī cīnīsies par vietas saglabāšanu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Cīņas uzvarētāji šajā grupā spēlēs arī nākamgad, bet zaudētājiem nāksies aizvadīt vēl vienu cīņu par izdzīvošanu ar Rumānijas un Zviedrijas dueļa zaudētājiem.

Latvijas izlase februārī cieta zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmajā duelī, izbraukumā ar 0-5 piekāpjoties Slovākijai. Pati Slovākija vēlāk ar 4-1 uzvarēja Austriju un septembrī duelī ar ASV spēkosies par vietu pasaules grupā.

Februāra duelī pret Slovākiju viesus pārstāvēja J.Podžus, M.Podžus, Lazdiņš un Juška.

Pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 Rīgā pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt tajā vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu