Ivanoviča pieveic Vozņacki Tokijas WTA «Premier» turnīra finālā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Serbiete Ana Ivanoviča Tokijas WTA «Premier» sērijas tenisa turnīra fināla cīņā starp divām kādreizējām pasaules ranga līderēm svētdien ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:2) pārspēja nesenā ASV atklātā čempionāta finālisti Karolīni Vozņacki no Dānijas.

Pēc Ivanovičas uzvaras pirmajā setā, otrajā Vozņacki ieguva vadību ar 3-1, tomēr serbiete panāca izlīdzinājumu 4-4. Vēlāk uzvarētāja noskaidrojās taibreikā, kurā Vozņacki pieļāva vairākas kļūdas pēc kārtas un cieta neveiksmi.

«Šis bija fiziski grūti, jo mums bija daudz garu izspēļu, tomēr iegūt titulu ir lieliski,» izteicās sacensībās ar trešo numuru izliktā Ivanoviča, kura pirms tam pusfinālā bija pieveikusi turnīra galveno favorīti Angeliku Kerberi no Vācijas. «Esmu laimīga, jo Vozņacki ir lieliska aizsardzības spēlētāja un atgriež spēlē daudz bumbu.»

Šis WTA ranga desmitajā vietā esošajai Ivanovičai bija ceturtais tituls šogad un piecpadsmitais karjerā. Viņa Tokijā startēja astoto gadu pēc kārtas, iegūstot pirmo titulu. Savukārt Vozņacki, kura pasaules rangā atrodama devītajā pozīcijā, iepriekš šajā turnīrā uzvarējusi 2010.gadā.

Tikmēr mazāk prestižajā Seulas WTA «International» sērijas turnīrā svētdien uzvarēja ar otro numuru izliktā čehiete Karolīna Plīškova, kura finālā ar 6-3, 6-7 (5:7), 6-2 uzveica Varvaru Ļepčenko no ASV, kurai turnīrā ticis piektais numurs.

WTA ranga 32.vietā esošā Plīškova tika pie pirmā titula karjerā. Iepriekš viņa pērn bija sacentusies Kualalumpuras titula finālā. Savukārt pasaules ranga 43.vietu ieņemošā Ļepčenko piedalījās pirmajā WTA finālā karjerā.

Pirms tam sestdien savu otro WTA raudzes titulu karjerā izcīnīja pasaules ranga 60.vietā esošā Rumānijas tenisiste Monika Nikulesku, kura Ķīnā notikušā Guandžou «International» turnīrā, finālmačā ar 6-4, 6-0 pārliecinoši uzvarot francūzieti Alizē Kornē, kura ir 22.labākā planētas tenisiste.

Tiesa, Nikulesku pirmo setu iesāka neveiksmīgi, jo viņas pretiniece spēja izvirzīties vadībā ar 4-2. Tomēr mača turpinājumā Kornē nevarēja uzvarēt vairs nevienā geimā, kamēr rumāniete droši soļoja pretī uzvarai un savam otrajam WTA titulam.

Finālmačs starp abām tenisistēm norisinājās lielā karstumā, jo dueļa laikā gaisa temperatūra bija aptuveni 30 grādi pēc Celsija.

Zīmīgi, ka šī turnīra ietvaros Nikulesku piecu maču laikā zaudēja tikai 17 geimus.

Līdz šim vienīgo titulu 26 gadus vecā Nikulesku bija ieguvusi pērnā gada martā, kad bija labākā Brazīlijā notikušā Florjanopolisas WTA «International» sērijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu