Gulbis nepabeidz maču un izstājas no Pekinas ATP turnīra (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien izstājās no Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošā «ATP World Tour 500» sērijas turnīra, nepabeidzot otrās kārtas maču.

Gulbis ceturtdien aizvadīja Pekinas turnīra otrās kārtas maču, pirmajā setā ar 2-6 pārliecinoši zaudējot slovākam Martinam Kližanam, kurš iepriekš sekmīgi pārvarēja šī turnīra kvalifikācijas sacensības. Otrajā setā latvietis bija nonācis iedzinējos ar 0-3, kad nolēma priekšlaicīgi pārtraukt cīņu.

Lai gan pirmos geimus katrs tenisists nezaudēja savu servi, Kližanam jau otrajā geimā bija trīs breikbumbas, taču Gulbis tās visas atspēlēja. Tiesa, nākamajos geimos latvieša pretinieks demonstrēja savu pārspēku, divreiz laužot Latvijas labākā tenisista servi un pamanoties nonākt vadībā jau ar 5-2.

Pēc tam Gulbis astotajā geimā neveiksmīgi spēlēja, kad servēja Kližans, ciešot pārliecinošu zaudējumu pirmajā setā. Slovāks pirmo setu noslēdza četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Gulbis starp abiem setiem izvēlējās neraksturīgi ilgu atpūtu, liekot domāt, ka latvieti piemeklējis savainojums. Tomēr viņš nolēma uzsākt otro setu, kur Gulbis zaudēja pirmajos trīs geimos, pēcāk priekšlaicīgi izstājoties no spēles.

Latvijas labākais tenisists šo turnīru noslēdza ar iegūtiem 45 ATP ranga punktiem.

Gulbis, kurš pasaules rangā pašlaik ieņem 13.vietu, turnīrā izlikts bija ar septīto numuru, kamēr Kližans ATP rangā šobrīd atrodams 56.vietā.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš bija tikušies tikai vienu reizi - šogad maijā notikušajā Nicas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā Francijā latvietis otrās kārtas mačā bija pārāks ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-1. Pēcāk Gulbis kļuva par šī turnīra uzvarētāju.

Pirmajā kārtā latvietis ar 6-3, 6-4 pārspēja Itālijas labāko tenisistu Fabio Fonjīni, tādējādi izcīnot savu divsimto uzvaru ATP tūrē savā karjerā.

Tikmēr Kližans pamatturnīra pirmajā mačā smagā cīņā ar 7-6 (7:2), 6-7 (3:7), 6-4 pārspēja argentīnieti Leonardo Majeru. Pirms tam kvalifikācijā slovāks bija izlikts ar otro numuru, izcīnot uzvaru abos aizvadītajos mačos.

Pašlaik 25 gadus vecais Kližans savas karjeras laikā izcīnījis divus ATP raudzes titulus, turklāt vienu no tiem viņš ieguvis šogad, kad aprīlī negaidīti bija labākais Vācijā notikušā Minhenes «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, lai gan sacensības sāka no kvalifikācijas. Kližans šosezon piedalījies 36 mačos, tiekot pie 24 panākumiem, bet pasaules ranga karjeras rekordu viņš sasniedza pērn, kad bija 26.labākais tenisists pasaulē.

Trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Kližans tiksies ar pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu, kuram šīs ir atgriešanās sacensības pēc savainojuma izārstēšanas, vai arī kvalifikācijas veiksminieku vācieti Peteru Gojovčiku.

Iepriekš bija plānots, ka Gulbis duetā ar poli Marcinu Matkovski sacentīsies arī Pekinas turnīra dubultspēļu sacensībās, pirmajā kārtā ceturtdien ap plkst.11 pēc Latvijas laika spēkojoties pret ATP vienspēļu ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas un viņa tautieti Filipu Krajinoviču.

Tiesa, Gulbis no dubultspēles aizvadīšanas atteicies.

Šis Gulbim būtu bijis piektais ATP dubultspēļu turnīrs šogad, turklāt viņš ar Džokoviču tiktos jau otro reizi - Indianvelsas «Masters 1000» sērijas turnīra pirmajā kārtā Gulbja un kanādieša Miloša Raoniča duets pieveica Džokoviču un Krajinoviču ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-1.

Gulbis Pekinas sacensībās līdz šim vēl nebija spēlējis, turklāt iepriekšējos divos gados viņš nedevās uz rudens turnīriem Āzijā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu