Gulbis: Trešā seta beigās piespiedu sevi spēlēt «caur sāpēm» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis mačā pret itāli Andreasu Sepi sevi piespiedis spēlēt «caur sāpēm», cenšoties aizmirst par traumētu plecu, izcēlis latvietis.

Gulbis Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošā «ATP World Tour 250» sērijas turnīra jeb Kremļa kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā piektdien ar rezultātu 7-6 (8:6), 4-6, 7-6 (7:3) uzvarēja Sepi, sasniedzot septīto ATP raudzes pusfinālu šogad.

«Spēle bija smaga, bet īpaši grūti man klājās trešajā setā, jo Sepi jau bija uzņēmis servju pieņemšanas ritmu. Taibreikā «ieslēdzu» citu ātrumu, piespiežot sevi aizmirst par plecu un spēlēt «caur sāpēm«. Tas izdevās, jo sāku spēlēt agresīvāk,» Krievijas medijos citēts Gulbis. «Sepi neko īpašu nenodemonstrēja. Viņš vienmēr spēlē aptuveni vienā un tajā pašā līmenī. Viņš vienkārši ir jāapspēlē.»

Sacensību pusfinālā Gulbis tiksies ar Roverto Bautistu Agutu no Spānijas, kurš izlikts ar piekto numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo lietuvieti Ričardu Beraņķi.

«Aguts ir mans sens draugs. Viņš vienmēr uz mani apvainojas, kad viņu uzvaru,» izteicās Gulbis. «Mūsu spēles izšķirošajā brīdī noteikti uzvilkšu apavus, kuru krāsa viņam nepatiks. Ja varu spēles laikā noteikumu ietvaros pretinieku aizkaitināt un izvest no līdzsvara, kāpēc gan to neizmantot?»

Abi tenisisti iepriekš karjerā savā starpā tikušies četras reizes, allaž pārākam esot latvietim. Šogad viņu ceļi krustojušies Marseļas un Indianvelsas sacensībās, Gulbim uzvarot trīs setos.

Tāpat latvietis paudis, ka viņam nav nekas pret turnīriem, kuros paralēli risinās sieviešu un vīriešu sacensības. Aguts paudis, ka viņam šādi turnīri nepatīk, jo lielā dalībnieku skaita dēļ nav iespējams normāli to laikā trenēties.

«Vismaz redzu meitenes. Kur vēl man uz viņām paskatīties? Vienmēr spēlēt tikai vīriešu turnīros un redzēt vienas un tās pašas sejas, to pašu Agutu? Nē, paldies,» skaidroja Gulbis.

Gulbis Maskavā sacenšas pirmo reizi kopš 2007.gada, kad jau pirmajā kārtā piekāpās mājiniekam Mihailam Južnijam, bet gadu pirms tam viņš nespēja pārvarēt šī turnīra kvalifikācijas sacensības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu