Gulbis negaidīti kapitulē 17 gadus vecam horvātu tīnim (34)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Negaidītu zaudējumu Šveicē notiekošajā Bāzeles «ATP World Tour 500» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā trešdien piedzīvoja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kas ar rezultātu 6-7 (2:7), 3:6 kapitulēja 17 gadus vecajam Horvātijas spēlētājam Bornam Čoriču.

Pirmajos divos geimos pie savas serves Gulbis zaudēja tikai vienā izspēlē, kamēr Čoriču uz to atbildēja ar «sausā» uzvarētu ceturto geimu, pēc kura rezultāts bija neizšķirts 2-2. Piektā geima gaitā Gulbis spēja atspēlēt trīs breikbumbas, bet astotajā geimā pats ieguva trīs breika iespējas, no kurām gan nevienu neizmantoja.

Saspringtā geima turpinājumā latvietis ieguva vēl vienu breika iespēju, kuru šoreiz pārvērta gūtā punktā un panāca 5-3 sev par labu. Gulbim tādējādi bija iespēja servēt par uzvaru setā, taču tā netika izmantota, jo vēl vienā saspringtā cīņā Čoriču izcīnīja sev divas breikbumbas, ar otro piegājienu atgūstot iepriekš zaudēto punktu. Geimu vēlāk horvāts panāca neizšķirtu 5-5.

Arī 11. geima ievadā Gulbis ļāva pretiniekam iegūt trīs breikbumbas, kuras gan visas atspēlēja un vēlāk guva panākumu geimā, bet Čoriču pie savas serves uzvarēja visās četrās izspēlēs. Uzvarētājs līdz ar to noskaidrojās taibreikā, kurā Gulbis zaudēja pirmajās trīs izspēlēs pie savas serves, nonākot iedzinējos ar 0:5. Horvāts vēlāk ieguva piecas setbumbas, no kurām izmantoja otro, taibreikā uzvarot ar 7:2.

Otrā seta ievadā tenisisti pie savas serves darbojās pārliecinoši, tomēr ceturtajā geimā vēl viena neveiksme piemeklēja Gulbi, kad viņš pie savas serves zaudēja pirmajās trīs izspēlēs, bet Čoriču vēlāk ar otro mēģinājumu lauza viņa servi. Jau nākamajā geimā Gulbis zaudēto atguva, ar otro piegājienu iegūstot savu otro breiku mačā, tomēr sestajā geimā latvietis pie savas serves atkal bija vājš, zaudējot visās četrās izspēlēs.

Nākamajā geimā Čoriču ar savu servi panāca rezultātu 5-2 sev par labu, bet astotā geima gaitā Gulbis prata pie savas serves atspēlēt trīs mačbumbas, noslēgumā vienu punktu tomēr atgūstot. Tiesa, Čoričs devītajā geimā pārliecinoši nodrošināja uzvaru mačā, kad uzvarēja visās četrās izspēlēs.

Tādējādi šis turnīrs latvietim noslēdzies bez iegūtiem ATP ranga punktiem.

Pasaules tenisa ranga kopvērtējumā 26 gadus vecais latvietis šobrīd ieņem 13. vietu, kamēr Čoriču, kurš uz šo turnīru ieguva īpašo ielūgumu jeb «wild card», atrodas 122. pozīcijā.

17 gadus vecais Čoriču ar jūrmalnieku līdz šim nekad nav spēkojušies.

Otrajā kārtā Čoriču tiksies ar kazahu Andreju Golubevu vai Teimurazu Gabašvili no Krievijas. Paredzams, ka trešajā kārtā gaidāma spēkošanās ar «māla karali» Rafaelu Nadalu.

Latvijas tenisa līderis Bāzeles «ATP World Tour 500» sērijas turnīrā startēja pirms četriem gadiem, kad ar 4:6, 2:6 kapitulēja šā brīža pasaules pirmajai raketei Novākam Džokovičam.

Bāzeles turnīrs cietā seguma kortos norisināsies no 20. līdz 26. oktobrim. Kopējais sacensību balvu fonds ir 1 458 610 eiro.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu