Arī Nadals piekāpjas 17 gadus vecajam tīnim Čoriču (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

14 «Grand Slam» titulus ieguvušais spāņu tenisists Rafaels Nadals piektdien cieta neveiksmi Bāzeles «ATP World Tour 500» sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā, pēc kura paziņoja, ka drīzumā viņam tiks veikta apendicīta operācija.

Aizvadītajā cīņā Čoričs, kurš šo sacensību pirmajā kārtā pieveica arī latvieti Ernestu Gulbi, bija labāks ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:4), noslēdzot Nadala sezonu. Jau iepriekš bija zināms, ka spānis nepiedalīsies nākamajā nedēļā paredzētajā Parīzes «Masters 1000» turnīrā, bet tagad kļuvis oficiāli zināms, ka viņš nestartēs arī Londonā gaidāmajās sezonas noslēguma sacensībās «ATP World Tour Finals», jo 3.novembrī Nadalam tiks veikta operācija.

«Nespēlēšu Parīzē un Londonā, jo pašlaik neesmu pietiekami vesels, lai to darītu,» atzina Nadals, kurš pasaules rangā šobrīd ieņem trešo vietu. «Man nepieciešams veikt operāciju, bet pirms tās nākamajā nedēļā jāpiestrādā pie muguras.»

«Man bija labi pirmie seši sezonas mēneši, bet pēc tam radās problēmas ar muguru, plaukstas locītavu un tagad arī apdendiksu,» atzina 28 gadus vecais sportists.

Kā zināms, Nadals plaukstas locītavas savainojuma dēļ nebija spēlējis kopš vasarā notikušā Vimbldonas turnīra. Sacensībās viņš atgriezās vien septembra pašās beigās, tomēr jau pāris dienu vēlāk viņam tika konstatēts apendicīts.

Turpinājumā Nadals pie lielām uzvarām nespēja tikt.

Zīmīgi, ka sezonas noslēguma sacensībās Nadals savas karjeras laikā tā arī nav spējis uzvarēt, bet pērn finālā zaudēja serbam Novākam Džokovičam.

Šogad Austrālijas atklātajā čempionātā Nadals finālā piekāpās šveicietim Stanam Vavrinkam, bet Francijas atklātajā čempionātā devīto reizi kļuva par titula ieguvēju, izcīnot savā karjerā četrpadsmito «Grand Slam» titulu. Savukārt pēc izstāšanās Vimbldonas turnīra astotdaļfinālā Nadals serbam Novākam Džokovičam zaudēja ATP ranga līdera godu.

Kā zināms, visvairāk «Grand Slam» titulu šobrīd izcīnījis šveicietis Rodžers Federers - 17, bet Nadals ar 14 izcīnītiem tituliem dala otro vietu ar slaveno amerikāņu tenisistu Pītu Samprasu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu