Federers sesto reizi karjerā uzvar Bāzeles turnīrā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices tenisists Rodžers Federers svētdien sesto reizi karjerā kļuva par savā dzimtenē notiekošā Bāzeles «ATP World Tour 500» sērijas turnīra uzvarētāju.

Sacensību pirmais numurs finālā ar 6-2, 6-2 uzvarēja Dāvidu Gofēnu no Beļģijas, kurš bija izlikts ar septīto numuru.

Iepriekš Federers šajā turnīrā uzvarēja arī 2006., 2007., 2008., 2010. un 2011.gadā, kā arī vēl piecas reizes tika līdz tā finālam. Bāzeles sacensībās šveicietis finālā spēlējis nemainīgi kopš 2006.gada.

Kopumā šosezon Federers ieguvis piecus titulus, kā arī spēlējis vēl piecos finālos. Viņš ir pašreizējā ATP ranga līdera Novāka Džokoviča no Serbijas vienīgais pretinieks cīņā par šīgada pasaules vadošā tenisista godu.

Savukārt Gofēns spēlēja savā trešajā finālā šogad un arīdzan karjerā, piedzīvojot pirmo zaudējumu.

Kā ziņots, šajā turnīrā savas pēdējās sacensības šogad aizvadīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā zaudēja horvātu tīnim Bornam Čoričam. Viņš vēlāk tika līdz sacensību pusfinālam, kur zaudēja Gofēnam.

Nākamajā nedēļā Parīzē tiks aizvadīts gada pēdējais ierindas ATP turnīrs, bet sezona novembrī noslēgsies ar vadošo tenisistu cīņām «World Tour Finals» sacensībās.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu