Ostapenko zaudējums karjeras pirmajā ITF 25 000 sērijas turnīra finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien cieta neveiksmi Polijā notiekošā Zavadas ITF 25 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālmačā.

Pasaules ranga 297.vietas īpašniece Ostapenko titula cīņā ar 5-7, 4-6 piekāpās 18 gadus vecajai francūzietei Osjanai Dodēnai, kura kā pasaules 208. rakete turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru.

Spēles ievadā Ostapenko spēja izvirzīties vadībā ar 3-0, tomēr turpinājumā sekmīgāka bija francūziete.

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 30 WTA vienspēļu ranga punktus, kas viņai ļaus turpināt progresu pasaules rangā.

Pašlaik 17 gadus vecā Ostapenko līdz šim savā karjerā uzvarējusi sešos ITF 10 000 sērijas vienspēļu turnīros, trīs no šiem tituliem iegūstot šogad.

Tāpat Ostapenko septiņas reizes uzvarējusi ITF turnīros dubultspēlēs, tiekot arī pie diviem 25 000 sērijas tituliem, bet svētdien piedzīvotā neveiksme viņai bija karjerā pirmā ITF turnīru finālmačos.

Šo sacensību pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 6-4, 6-1 pieveica citu Latvijas tenisisti Diānu Marcinkēviču, kura WTA rangā atrodama 232.vietā un turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, bet otrajā mačā ar 6-2, 6-1 sagrāva Čehijas pārstāvi Barboru Štefkovu, kura WTA rangā atrodama 411.pozīcijā, bet pamatturnīrā piedalījās, pirms tam veiksmīgi pārvarējusi kvalifikācijas sacensības.

Ceturtdaļfināla mačā Latvijas pārstāve ar 6-4, 6-4 apspēlēja čehieti Petru Kreisovu, kura rangā ir 325.pozīcijā, bet pusfinālā ar rezultātu 2-6, 7-5, 6-1 uzvarēja Elicu Kostovu no Bulgārijas, kura bija izlikta ar otro numuru, bet pasaules rangā atrodama 214.vietā.

Tā kā Marcinkēviča pērn šajā turnīrā sasniedza pusfinālu, joprojām pastāv iespēja, ka Ostapenko līdz šā gada beigām viņu pasaules rangā var apsteigt.

Marcinkēviča turnīru noslēdza ar vienu WTA punktu.

Tikmēr pati Marcinkēviča pārī ar polieti Justinu Jegolku šā turnīra dubultspēļu sacensībās tika līdz pusfinālam. Latvijas pārstāve, kuras duets sacensībās bija izlikts ar otro numuru, saņēma 18 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Neveiksmīgi dubultspēļu turnīru aizvadīja Ostapenko, kura pārī ar ukrainieti Olgu Jančuku zaudēja pirmajā kārtā. Latvijas sportiste par dalību dubultspēļu turnīrā saņēma vienu WTA ranga punktu.

Šajā turnīrā Latviju pārstāvēja arī Dārta Elizabete Emuliņa, kura kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā ar 2-6, 2-6 pārliecinoši zaudēja vācietei Tamārai Korpačai. Ja Emuliņa pašlaik WTA rangā vēl nav iekļuvusi, Korpača atrodama pasaules ranga 661. vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu