Nadals un Berdihs iekļūst «Australian Open» ceturtdaļfinālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānis Rafaels Nadals un čehs Tomāšs Berdihs svētdien Melburnā iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā.

Pasaules ranga trešajā vietā esošais Nadals trīs setos ar 7-5, 6-1, 6-4 uzvarēja ranga 15. pozīcijā esošo Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas. Savukārt Berdihs, kurš rangā ir septītais, ar 6-2, 7-6 (3), 6-2 uzvarēja mājinieku Bernardu Tomiču, kurš pasaules rangā ir 66. vietā.

Ceturtdaļfinālā Nadals un Berdihs tiksies savā starpā. Līdz šim viņiem bijusi 21 savstarpēja spēle, kurā 18 uzvaras ir izcīnījis Nadals.

Nadals ceturtdaļfinālā spēlēs astoto reizi pēc kārtas. Viņš 2009. gadā kļuva par turnīra uzvarētāju. Savukārt Berdihs labāko astoņu skaitā Austrālijas čempionātā tika piekto gadu pēc kārtas. Pērn viņš aizspēlējās līdz pusfinālam.

Vēlāk svētdien notiks vēl divas astotdaļfināla spēles, kurās itālis Andreass Sepi tiksies ar mājinieku Niku Kirgiosu, bet brits Endijs Marejs spēlēs pret bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Ernests Gulbis pirmās kārtas mačā ar rezultātu 7-5, 0-6, 6-1, 6-7 (2), 6-8 zaudēja 18 gadus jaunajam Austrālijas tenisistam Tanasim Kokinakim.

Austrālijas atklātais tenisa čempionāts ir pirmais no četriem sezonas «Grand Slam» turnīriem. Šogad sasniegts rekordliels turnīra kopējais balvu fonds - 40 miljoni Austrālijas dolāri (28,34 miljoni eiro). Turnīrs ilgs līdz 1.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu