Berdihs pārspēj Nadalu un iekļūst «Australian Open» pusfinālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sezonas pirmā «Grand Slam» tenisa turnīra «Australian Open» pusfinālā otrdien iekļuva čehs Tomašs Berdihs, kurš ceturtdaļfināla mačā ar 6-2, 6-0, 7-6 (5) pārliecinoši apspēlēja ar trešo numuru izlikto spāni Rafaelu Nadalu.

ATP ranga 7. rakete titulēto sāncensi pieveica divu stundu un 12 minūšu laikā. Viņš izmantoja 5 no 10 breikbumbām, kamēr Nadalam iespēja sāncenša servi lauzt bija četras reizes, no kurām viņš nevienu neizmantoja.

Pēdējo reizi Berdihs Spānijas pirmo raketi uzvarēja 2006. gadā Madridē. Līdz šim viņš bija piekāpies iepriekšējos 17 mačos pēc kārtas.

Arī pagājušajā sezonā Berdihs aizkļuva līdz prestižā turnīra pusfinālam, taču vēl nekad nav spēlējis finālā.

Melbrurnā šosezon Berdihs vēl nav zaudējis nevienu setu. «Es biju gatavs šim mačam, mans plāns darbojās. Gaidīju ļoti smagu cīņu. Ja spēlē pret Nadalu, ir jākoncentrējas līdz pat pēdējam punktam. Ir jābūt gatavam uz visu, jo viņš ir lielisks cīnītājs,» korta intervijā teica Berdihs, kurš pirms turnīra saderinājās ar čehu modeli Esteri Satorovu.

«Pret Berdihu ir jāspēlē ļoti labi,» pēcspēles preses konferencē sacīja ATP rangā 3. pozīcijā esošais Nadals. «Viņš ir top klases spēlētājs un šoreiz bija labāks. Šī nebija mana diena.»

Nadals «Australian Open» uzvarēja 2009. gadā.

Pusfinālā Berdiham būs jātiekas ar skotu Endiju Mareju, kas ar 6-3, 7-6 (5), 6-3 pieveica mājinieku Niku Kiriosu. Lielbritānijas tenisists turnīra labāko četru tenisistu skaitā iekļuva piekto reizi.

Austrālijas atklātais čempionāts ar kopējo prēmiju fondu 28,34 miljoni eiro noslēgsies 1. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu