Marejs pirmais sasniedz «Australian Open» finālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Skots Endijs Merejs kļuvis par pirmo finālistu sezonas pirmajā «Grand Slam» tenisa turnīrā «Australian Open». Ceturtdien pusfināla mačā ar 6. numuru izliktais Marejs 6-7 (6), 6-0, 6-3, 7-5 pārspēja čehu Tomašu Berdihu, kam sacensībās bija 7. numurs.

27 gadus vecais Marejs sešas reizes lauza pretinieka servi, kamēr viņa sāncensis no Čehijas to paveica tikai vienu reizi no trim iespējām.

Iepriekš abi sportisti bija tikušies 10 reizes, no kurām sešreiz pārāks bija Berdihs.

«Australian Open» finālā Marejs iekļuva ceturto reizi, taču uzvaru turnīrā līdz šim viņš nav svinējis. «Grand Slam» turnīru finālu viņš sasniedzis astoto reizi, prestižākajos turnīros triumfējot divreiz - 2012. gadā «US Open» un 2013. gadā Vimbldonā.

«Setu no seta sāku spēlēt arvien labāk. Agresīvi spēlēju otrā seta izskaņā, un tas palīdzēja,» korta intervijā sacīja Marejs. «Nedaudz pamainīju savu taktiku un jutos arī pārliecinātāks par saviem spēkiem.»

Mareja pretinieks noskaidrosies piektdien, kad pusfināla maču aizvadīs ATP ranga līderis serbs Novāks Džokovičs ar pagājušā gada čempionu šveicieti Stenu Vavrinku.

Dāmu turnīra finālā sestdien spēkiem mērosies galvenā favorīte, WTA ranga līdere amerikāniete Serēna Viljamsa ar Krievijas pārstāvi Mariju Šarapovu.

Austrālijas atklātais čempionāts ar kopējo prēmiju fondu 28,34 miljoni eiro noslēgsies 1. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu