Ostapenko triumfē ITF 25 000 dubultspēļu turnīrā Francijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko piektdien triumfēja Francijā notikušajās ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās.

Latvijas pārstāve kopā ar itālieti Džoju Barbjēri izšķirošajā mačā par titulu ar 2-6, 7-6 (7:4), 10:3 apspēlēja Lesliju Kerkhovu no Nīderlandes un horvātieti Anu Vrljiču.

Par uzvaru turnīrā Ostapenko ieguvusi 50 WTA dubultspēļu ranga punktus. Savas karjeras laikā viņa nu ir izcīnījusi astoņus ITF raudzes dubultspēļu titulus, no kuriem 25 000 punktu sacensībās iegūti trīs.

Pirms tam pirmajā kārtā Ostapenko/Barbjēri ar 7-6 (7:4), 6-3 pieveica ar otro numuru izliktās tenisistes Naomi Broudiju no Lielbritānijas un Amandīni Esē no Francijas, bet vēlāk ar 4-6, 6-4, 10:2 uzvarēja baltkrievieti Lidiju Marozavu un Annu Škudunu no Ukrainas. Savukārt pusfinālā Latvijas un Itālijas duets ar 1-6, 6-2, 10:6 pārspēja labi zināmo serbieti Vesnu Doloncu un Sandru Klemenšicu no Austrijas.

Jau vēstīts, ka Ostapenko ceturtdien izstājās no šo sacensību vienspēļu turnīra. Viņa otrās kārtas mačā ar 3-6, 7-5, 2-6 zaudēja «wild card» ieguvušajai pasaules ranga 409.raketei Hlojai Pakē no Francijas.

Šī turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-3, 6-4 apspēlēja Čehijas sportisti Barboru Krejcikovu, kura pasaules rangā atrodama 170.vietā un turnīrā bija izlikta ar astoto numuru. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Latvijas sportiste nopelnīja piecus WTA vienspēļu ranga punktus.

Ostapenko WTA rangā šobrīd ieņem 270.vietu, kas ir viņas karjeras rekords. Viņa jau ilgāku laiku ir ļoti tuvu tam, lai pasaules rangā apsteigtu Diānu Marcinkēviču un kļūtu par valsts pirmo raketi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu