Džokovičs piekto reizi triumfē «Australian Open»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par pieckārtēju sezonas pirmā «Grand Slam» tenisa turnīra «Australian Open» uzvarētāju svētdien kļuva ATP ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, kurš sacensību finālā ar 7-6 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0 uzvarēja skotu Endiju Mareju, kam turnīrā bija sestais numurs.

Cīņa ilga 3 stundas un 39 minūtes. Galvenais favorīts Džokovičs pretinieka servi lauza 9 reizes, kamēr brits to pašu paveica piecreiz.

27 gadus vecais Džokovičs kļuvis par pirmo tenisistu turnīra vēsturē mūsdienu tenisā, kas Melburnā triumfējis piecas reizes. Sešas reizes sešdesmitajos gados uzvarētāja kausu virs galvas cēlis austrālietis Rojs Emersons.

«Jūtos ļoti pagodināts šeit atrasties, jo «Australian Open» ir viens no ievērojamākajiem sporta pasākumiem pasaulē. Liels paldies visiem par atbalstu,» saņemot čempiona kausu, sacīja Džokovics.

Džokovičs uzvarējis visās piecās reizēs (2008., 2011., 2012., 2013. un 2015. gadā), kad spēlējis sacensību finālā. Savukārt Marejam finālā tas bija ceturtais zaudējums no četrām reizēm.

«Endijs ir lielisks cīnītājs un pretinieks. Vēlu viņam veiksmi sezonas turpinājumā. Gribu pateikties visiem cilvēkiem, kas pielikuši pūles šī turnīra organizēšanā. Tāpat pateicos par atbalstu savai komandai. Es viņus mīlu,» tā Džokovičs, kurš izcīnīja savu 8. «Grand Slam» titulu.

Līdz šim viņi savā starpā bija tikušies 24 reizes, no kurām 15 mačos pārāks bija serbs.

Par sieviešu turnīra uzvarētāju pēc četru gadu pārtraukuma sestdien kļuva WTA ranga līdere amerikāniete Serēna Viljamsa, kas finālā ar 6-3, 7-6 (5) pieveica ar otro numuru izlikto krievieti Mariju Šarapovu.

Prestižo sacensību kopējais prēmiju fonds ir 28,34 miljoni eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu