Gulbim pienācis laiks salauzt raketi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ernests Gulbis ir fiziskās, mentālās kondīcijas bedrē. Iepriekšējā gadā viņš šajā laikā priecēja ar uzvarām, bet šīs sezonas sākumā piecās spēlēs bez panākuma, uzvarēti vien trīs seti. Tam par iemeslu ir pērn oktobrī gūtais pleca savainojums, no kura Latvijas tenisa līderis nav spējis atgūties līdz šim brīdim. Talantīgajam tenisistam jānoķer savs spēles ritms un lieta aizies. Varbūt jāziedo viena rakete...

«Ir redzams, ka viņš šobrīd nav formā, nejūt bumbiņu, ko arī pats apstiprināja,» sacīja daudzkārtējais Latvijas čempions tenisā Māris Rozentāls. «Marseļā Gulbis pilnībā pazaudēja sitienu no labās [forehand], Dubaijā tas bija labāks, bet pievīla citas lietas.»

Dubaijas «ATP World Tour 500» sērijas turnīrā Gulbis pirmās kārtas mačā ar 5-7, 2-6 atzina Uzbekistānas sportista Denisa Istomina pārākumu, piedzīvojot piekto zaudējumu šīs sezonas piecās spēlēs.

Spēlē ar Istominu 26 gadus vecais latvietis pieļāva deviņas serves dubultkļūdas un 45 nepiespiestās kļūdas. Ar šādiem statistikas rādītājiem cīnīties par uzvaru ir ļoti grūti, turklāt tik augstā līmenī.

«Gulbis nejūt sevi, nav ritmā, tāpēc arī zudusi pārliecība par saviem spēkiem.

Iespējams, viņam ir grūti samierināties ar zaudējumiem pret reitingā zemāk esošiem tenisistiem.

Ir kaut kas jāmaina. Nepieciešams izcīnīt uzvaru, tad spēle aizies,» skaidro «Viasat Sport Baltic» tenisa komentētājs.

Kortā Gulbis zaudējis arī sportisko niknumu, azartu, par ko liecina viņa kustības. Šosezon mačos viņš vēl nav salauzis nevienu raketi. Iepriekš jūrmalnieks nereti sevi tādā veidā sapurināja, uzlādēja, cenšoties mainīt spēles ritējumu, ja tā ievirzījusies nevēlamā gultnē. Starp setiem Gulbis nomainījis kreklus, taču arī tas nav līdzējis. Iespējams, pienācis laiks salauzt kādu raketi. Ja arī tas nelīdzēs, vienīgais zaudējums būs tenisa galvenā instrumenta vērtība.

«Es nezinu, kas notiek,» aģentūra «Associated Press» citē Latvijas labāko tenisistu, kurš 2014. gada pirmajā pusē izcīnīja divus ATP titulus. Viņš sasniedza arī prestižā «Grand Slam» turnīra «Roland Garros» pusfinālu. «Šobrīd neesmu labā kondīcijā.

Vispār nejūtu savus sitienus, un man nav reakcijas. Treniņos es spēlēju vēl sliktāk nekā spēlēs.»

Gulbja neveiksmes sākās pēc pleca traumas, viņš to savainoja iepriekšējās sezonas otrajā pusē. Līdz tam viņš aizvadīja spožu sezonu, pirmoreiz ielaužoties Top 10 tenisistu pulkā. Starpsezonā šā brīža ranga 14. rakete veselības likstu dēļ nevarēja trenēties ar pilnu atdevi. Martā risināsies «Masters 1000» turnīri ASV. Šajās sacensībās Gulbim jāizcīna uzvaras, pretējā gadījumā viņš strauji zaudēs savas pozīcijas ATP rangā.

Gulbis nav iekļauts Latvijas komandas sastāvā nākamnedēļ paredzētajam duelim Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmajā kārtā ar Bulgāriju.

«Viņš neapšaubāmi ir talantīgs tenisists. Jācer, ka treniņos Amerikā viņš atgriezīsies formā un mēs sagaidīsim uzvaras,» sacīja Rozentāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu