Gulbis: Redzu savas kļūdas, bet nemāku tās izlabot

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis zina, kur tieši pieļauj kļūdas, taču viņš neprot tās izlabot, portāla «Tennis-x.com» intervijā atzinis pats spēlētājs.

šo sezonu Latvijas labākais tenisists sācis ļoti neveiksmīgi, ciešot zaudējumus visos piecos mačos, turklāt šobrīd viņš cietis neveiksmes jau septiņās cīņās pēc kārtas.

«Redzu, ko tieši jāmaina manā spēlē, taču nezinu, kā izlabot savas kļūdas, kādus vingrinājumus veikt treniņu procesā, lai šādus misēkļus vairs nepieļautu,» skaidroja Gulbis. «Ja skatos maču atkārtojumus, redzu katru savu kļūdu, taču man ir ļoti grūti tās labot.»

Gulbis pērn Francijas atklātajā čempionātā guva karjeras lielāko panākumu, ceturtdaļfinālā uzvarot Rodžeru Federeru un aizkļūstot līdz turnīra pusfinālam.

«Šobrīd neesmu labā fiziskā formā, nejūtu savus sitienus, man nav arī laika izjūtas,» stāstīja latviešu tenisists. «Treniņos spēlēju vēl sliktāk nekā mačos.»

«Ir, protams, tādi spēlētāji kā Federers, kuri jau vienas spēles ietvaros var labot savas kļūdas, es gan tā vēl neprotu,» pauda Gulbis. «Federers ļoti labi pielāgojas situācijai.»

«Lai kaut kas izdotos, man ir jāturpina trenēties, atkārtojot vienu un to pašu lietu vairākas reizes. Tikai tad es jūtos pārliecināts par saviem spēkiem. Teniss ir liela manas dzīves daļa. Vissvarīgākais īstermiņa mērķis varētu būt kļūt par labāko tenisistu laukumā, kāds es varu būt,» stāstīja Gulbis, minot, ka šī zaudējumu sērija viņu uztrauc, taču nav tā, ka tenisists tās dēļ neguļ naktīs.

Zīmīgi, ka Gulbis nelepojas, ka ir tenisists un ceļošanas laikā cenšas šo faktu slēpt.

«Es ienīstu ceļot ar savu inventāru, tad cilvēki uzreiz saprot, ar ko es nodarbojos, un tas man nepatīk,» norādīja Gulbis, stāstot, ka, atlidojot uz Dubaiju, viņš pazaudēja daļu savas bagāžas - tenisists nesaņēma savus apavus. Tā vietā viņš ticis pie mazāka izmēra krosenēm, kas daļēji traucējis kvalitatīvi aizvadīt Dubaijas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra pirmās kārtas maču pret Uzbekistānas pārstāvi Denisu Itominu.

Pirms sava nākamā turnīra Gulbis apņēmies trenēties vismaz desmit dienas, ticot, ka tik ilgs treniņu process varētu arī ko mainīt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu