Ostapenko pirmo reizi karjerā triumfē ITF 50 000 sērijas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien izcīnīja uzvaru Sanktpēterburgas ITF 50 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālā, pirmo reizi izcīnot galveno trofeju šādas raudzes sacensībās.

Izšķirošajā mačā par titulu kvalifikāciju pārvarējusī Ostapenko, kura šonedēļ WTA rangā pakāpusies jau uz 239.vietu, kas ir augstākā viņas karjerā, spraigā cīņā ar 3-6, 7-5, 6-2 pārspēja rumānieti Patrīciju Mariju Tigu, kura WTA rangā atrodama 220.vietā.

Zīmīgi, ka Ostapenko vēl joprojām nav piedzīvojusi zaudējumu nevienā ITF turnīra finālā, ko spējusi sasniegt. Jaunā Latvijas tenisiste bijusi labākā sešos ITF 10 000 sērijas vienspēļu un piecos dubultspēļu turnīros, kā arī trijās ITF 25 000 sērijas dubultspēļu sacensībās.

Kvalifikācijas pārvarēšana un triumfs arī pamatsacensībās Latvijas tenisistei devis 85 WTA ranga punktus un nākamajā nedēļā pasaules rangā viņa jau būs pie labāko divsimtnieka robežas.

Sestdien notikušajā pusfināla mačā Latvijas pārstāve ar 1-6, 6-2, 6-4 pieveica baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču, kura bija izlikta ar piekto numuru, bet pašlaik pasaules rangā atrodama 145.pozīcijā.

Neveiksmi Latvijas pārstāve ceturtdien piedzīvoja dubultspēļu turnīrā, otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā pārī ar krievieti Margaritu Lazarevu ar 5-7, 5-7 piekāpjoties krievietēm Margaritai Gasparjanai un Aļonai Tarasovai.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 15 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Latvijas un Krievijas duets otrdien aizvadītajā pirmajā mačā ar 7-6 (7:4), 7-6 (7:3) pieveica Sindiju Burgeru no Nīderlandes un Uzbekistānas tenisisti Sabīnu Šaripovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu